Continuă colaborarea Timișoara - Mulhouse

Cele două orașe sunt un exemplu de cooperare pe linia democrației participative în Europa. 

În toamna aceasta va avea loc la Nantes, în Franța, Forumul Franco-Român, la care vor participa primari, viceprimari, consilieri locali și reprezentanți ai administrațiilor locale din mai multe orașe din România, printre care Iași, Constanța, Cluj-Napoca, Buzău, Pitești, Oradea și Timișoara. Se va discuta cu partenerii francezi pe teme ca parteneriatele public-privat, serviciile publice, inter-comunitatea, coeziunea socială și democrația participativă.

Această ultimă temă va face și obiectul unei prezentări comune a unei delegații a Primăriei Timișoara și a partenerilor de la Mulhouse, legate de funcționarea consiliilor consultative de cartier în cele două orașe și de proiectele comune din ultimii ani ale celor două administrații în ceea ce privește participarea cetățenească.

Totodată, la finele lunii octombrie, o delegație formată din cetățeni din cadrul consiliilor de cartier din Timișoara va face o deplasare la Mulhouse, la invitația partenerilor francezi. Astfel, se continuă schimbul de experiență între cetățenii membri ai consiliilor de cartier din cele două orașe, demarat anul trecut, odată cu vizita partenerilor din Franța la prima ediție a sărbătorii cartierului Cetate - Zilele Cetății 2006.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13759637