Zilele Cetății la a treia ediție

Cetățenii din consiliul consultativ Cetate au organizat evenimente inedite pentru timișoreni și turiștii care vizitează orașul de pe Bega.

În zilele de 12 și 13 aprilie au fost sărbătorite la Timișoara Zilele Cetății, manifestare aflată anul acesta la a treia ediție. Ideea organizării unor asemenea evenimente a fost preluată de la orașul înfrățit francez Mulhouse.

Concurs cu premii și expoziție foto

Cu această ocazie, în Cartierul Cetate am desfășurat o serie de activități pe parcursul celor două zile: în prima zi, de la ora 11, am avut un concurs de istorie a cartierului Cetate din municipiu, la care au participat școlile din cartier - ciclul gimnazial: „Nikolaus Lenau”, „Carmen Sylva” și „Arte Plastice”. Concursul a fost organizat într-un cadru adecvat, desfășurându-se la Muzeului Banatului. Câștigători în urma concursului cu premii au fost desemnați elevii Liceului „Nikolaus Lenau”. Tot în prima zi, de la ora 19, la Domul romano-catolic din Piața Unirii a avut loc un program de muzică cultă. Ziua de duminică a debutat cu o expoziție de fotografii comparativă - „Timișoara și orașele înfrățite din Europa”, manifestare care s-a bucurat de un real interes din partea cetățenilor orașului. După-amiază, de la ora 17, în Parcul Rozelor a avut loc un spectacol de folclor susținut de Ansamblul „Timișul” al Casei de Cultură a municipiului.

Stimularea spiritului civic

Prin aceste manifestări încercăm să atragem cât mai mulți cetățeni în organizarea unor astfel de evenimente, să realizăm o punte de comunicare între generații și să implicăm un număr cât mai mare de oameni în activitățile ce au loc în cadrul cartierului, atât culturale, cât și de gospodărire. În acest fel, intenționăm să stimulăm simțul civic, mai ales în rândul tinerilor. Aș dori să mulțumesc Consiliului Local, Executivului Primăriei, Liceului „Nikolaus Lenau”, Liceelor „Car­men Sylva” și „Arte Plastice”, Casei de Cultură, Muzeului Banatului, Facultății de Muzică, Fundației Rubin și, nu în ultimul rând, Episcopiei Romano-Catolice, care a fost alături de noi pe parcursul celor trei ediții desfășurate până în prezent.

Ioan Urban
Președintele C.C.C. Cetate

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 26.02.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13500942