Primul număr din „Foaia Iosefinului”

Locuitorii unuia din cartierele istorice ale Timișoarei au începând din aprilie un nou mijloc de a se exprima. 

Cetățenii din consiliul consultativ de cartier Iosefin-Dâmbovița au editat recent, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, primul număr din „Foaia Iosefinului” - o publicație scrisă de cetățeni pentru locuitorii celor două cartiere.

Inspirația a venit de la Mulhouse

Este vorba de o inițiativă venită ca urmare a schimbului de experiență al Timișoarei cu orașul francez înfrățit Mulhouse, la fel ca și ideea sărbătorilor de cartier, evenimente care acum se desfășoară anual în șase zone din oraș. O delegație formată din cetățeni din consiliile de cartier și reprezentanți ai Direcției de Comunicare au efectuat o vizită la Mulhouse în luna noiembrie 2007, documentându-se la fața locului asupra modalității de editare a unui ziar de cartier. În orașul francez, mai multe consilii de cartier au deja propriile publicații, care apar aproximativ o dată la trei luni. Tipărirea acestora este sprijinită de bugetul localității, iar distribuția (gratuită) se face de către cetățeni voluntari. Scopul unui asemenea ziar este de a informa locuitorii cartierului asupra problemelor existente, de a propune unele soluții, de a face cunoscută activitatea consiliului de cartier, personalitățile din cartier, de a informa cetățenii asupra acțiunilor culturale, sportive sau sociale din zona în care locuiesc. Ziarul poate deveni și o formă de socializare între locuitorii dintr-un anumit cartier.

O dată la trei luni

„Foaia Iosefinului” a fost tipărită în 5.000 de exemplare și conține opt pagini de format A4 cu articole scrise de membri ai consiliului de cartier și nu numai. Se intenționează ca la scrierea publicației să participe cât mai mulți cetățeni din cartier, iar publicația să fie editată cel puțin o dată la trei luni.  Consiliul consultativ Iosefin-Dâmbovița a realizat o premieră pentru țara noastră cu această formă de realizare a publicației. Reprezentanți ai altor consilii de cartier din Timișoara și-au manifestat la rândul lor dorința de a urma acest exemplu și de a edita propriile ziare. Primăria Timișoara va sprijini acest gen de inițiative, considerate de bun augur pentru cetățenii orașului.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13517953