Zona Soarelui are Consiliu Consultativ de Cartier

Organismul a luat ființă la Liceul Waldorf și se dorește a fi purtătorul de mesaj constructiv al celor ce viețuiesc în această parte a Timișoarei.

Ziua însorită de 17 aprilie 2008 a fost potrivită pentru a ne întâlni și a pune temelia la construirea consiliului de cartier din perimetrul delimitat de zona Soarelui - Spital Județean – Stadion (inclusiv strada Cerna), cu dorința celor ce am participat la această primă întâlnire de a face lucrurile să se miște și în această parte frumoasă a orașului nostru.

Implicarea activă e de dorit

Rolul acestui consiliu este de a identifica nevoile zonei și de a le aduce la cunoștința celor ce administrează orașul pentru a fi soluționate, trimestrial având loc întâlniri cu reprezentanți ai municipalității. E dorită implicarea în consiliul de cartier a cât mai multor oameni care locuiesc sau muncesc în această zonă. Fiecăruia dintre noi i se poate întâmpla să circule seara pe străzi neiluminate, să întâlnească pe drumul spre casă o groapă sau un canal înfundat, să meargă kilometri pe jos pentru că spre zona sa nu circulă mijloace de transport în comun, să sufere când pomișorul pe care l-a plantat în fața blocului este rupt, să aibă emoții când își trimite copilul la școală pentru că nu există suficiente treceri de pietoni sau strada pe care locuiește e încă neasfaltată.

O parte din aceste probleme sunt deja cuprinse spre rezolvare în programul Primăriei Timișoara, de altele nu se știe și acesta este rolul nostru de cetățeni, de a sesiza și a discuta cu reprezentanții administrației locale cum pot fi ele rezolvate și cuprinse în proiectele imediate sau de viitor.

Să păstrăm lucrurile bine făcute

La rezolvarea unora dintre aceste probleme putem pune și noi umărul. Pentru că e de datoria noastră să ne implicăm, să luăm atitudine pentru păstrarea lucrurilor făcute bine până acum și pentru păstrarea celor ce se vor face. E mai ușor să previi și să sesizezi o problemă aflată în fază incipientă, deoarece ulterior efortul de a o rezolva este mult mai mare. Pentru o cât mai bună eficiență în rezolvarea problemelor zonei este nevoie de sesizarea acestora de către toți cei cărora ne pasă de ceea ce se întâmplă în cartierul nostru. Pentru aceasta, la poarta Liceului Waldorf, situat pe strada Uranus nr. 10 (lângă Pădurice), există o cutie poștală în care se pot depune sesizările Dumneavoastră.

Până la următoarea întâlnire a consiliului de cartier din zona Soarelui cu reprezentanți ai Primăriei Municipiului Timișoara, ce va avea loc la sfârșitul lunii iunie, vă dăruim gândurile noastre frumoase și vă așteptăm în echipă!

Adina Țepeluș,
Președinte CCC zona Soarelui-Stadion

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409740