Campusul universitar

Cetățenii s-au organizat și au inventariat problemele dintr-o zonă aparte a municipiului Timișoara. 

Administrarea eficientă a marilor orașe presupune, printre mulți alți factori, și un contact cât mai direct posibil cu un număr cât mai mare de locuitori, care să participe la fundamentarea și luarea deciziilor care privesc atât viața de zi cu zi a cetățenilor, cât și proiectele de dezvoltare a orașului pe termen scurt sau mai de perspectivă.

În urmă cu mai mulți ani, ca o expresie a democrației participative, la inițiativa primarului municipiului Timișoara, aprobată printr-o Hotărâre a Consiliului Local, s-a creat cadrul legal și instituțional pentru funcționarea Consiliilor de cartier (C.C.C), ca o verigă de legătură și comunicare permanentă între locuitorii cartierului și Primărie.

Preocupări legate de infrastructură 

La sfârșitul lunii aprilie s-a constituit Consiliul consultativ de cartier din zona Campus Studențesc - Medicinei, care cuprinde teritoriul de la sud de Bega situat în perimetrul str. Cluj - str. 1 Decembrie - str. Ștefan cel Mare - str. Dacilor, și teritoriul de la nord de Bega situat în perimetrul Bv. Michelangelo - str. Hector - Bv. Tache Ionescu - str. Dacilor. Pentru primul mandat, biroul de conducere al acestui consiliu de cartier, așa cum a fost ales la ședința de constituire din 27 aprilie 2008, este format din: Bolduș Dorel - președinte, Berariu Mircea, Hegyesi Nicolae și Șonea Daniel -vicepreședinți și Miloș Loredana și Kiss Gabriela - secretari. Alți consilieri de cartier sprijină acest birou de conducere.

Cartierul nostru are o caracteristică aparte, și anume că pe teritoriul său se concentrează cea mai mare parte dintre instituțiile de învățământ superior din oraș: Universitatea de Medicină, Universitatea Politehnică, Universitatea de Vest, Universitatea Tibiscus, Universitatea Dimitrie Cantemir și campusul studențesc, fapt care face ca pe lângă locuitorii stabili din zonă să conviețuiască un mare număr de tineri care învață în aceste universități și care locuiesc în caminele studențești. Populația universitară are preocupări specifice vârstei - în principal petrecerea timpului liber, activități sportive și distractive, legate direct de infrastructura zonei.

Implicare în găsirea soluțiilor 

Până în momentul de față, consiliul consultativ de cartier s-a întrunit în două ședințe, în care s-au inventariat principalele probleme ale tuturor zonelor din cartier, pe care cetățenii le doresc soluționate și a avut loc o primă întâlnire cu reprezentantul Primăriei pentru sectorul de drumuri. Cele mai multe probleme sunt legate de infrastructura de transport urban (străzi, trotuare, locuri de parcare, fluența traficului auto,etc). Pentru perioada următoare ne propunem o analiză detaliată a problemelor înregistrate și a dorințelor, sugestiilor și propunerilor locuitorilor din zonă, pe care să le ierarhizăm într-o ordine de prioritate și apoi să le transmitem factorilor de decizie din Primăria Timișoara, acolo unde este posibil chiar și cu propuneri de soluții pentru rezolvarea acestora.

Dr. Ing. Dorel Bolduș,
Președintele CCC Campus-Medicinei

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13518078