Gala participării publice

Timișoara s-a întors acasă cu trei premii de la un prestigios eveniment organizat recent în capitala României. Centrul de Resurse pentru Parti­cipare Publică (Ce-re) a organizat la București un eveniment dedicat organizațiilor neguvernamentale și instituțiilor publice din România care promovează participarea pu­blică și au obținut rezultate în acest domeniu. Gala Premiilor Par­ti­cipării Publice, aflată anul acesta la prima ediție și avându-l ca moderator pe realizatorul TV Mihai Tatulici, a fost punctul final al unui proiect mai amplu al Ce-re, fi­nanțat prin programul Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

“Poveștile de succes” au fost premiate simbolic

Dintr-un total de 41 de „povești de succes” înscrise pe site-ul www.ce-re.ro, au fost premiate în urma jurizării 10 instituții și ONG-uri. Juriul a fost alcătuit din Alfred Bulai - fost președinte al Agenției pentru Strategii Guvernamentale, Alina Inayeh - director al Black Sea Trust for Regional Cooperation, Ancuța Vameșu - Program manager la Fundația Parteneri pentru Dezvoltare Locală, Ion Olteanu - coordonator proiecte la organizația CENTRAS și Liviu Radu - fost secretar de stat pentru reformă în administrația publică în cadrul Ministerului Internelor și Reformei Administrative. 

Două dintre premii au fost acordate în mod special de juriu pentru campanii de influențare a autorităților publice, celelalte opt premii fiind împărțite pe diverse categorii, având ca punct comun participarea publică. Primăria Timișoara a fost premiată cu un… stetoscop, pentru simț de răspundere în proiectul „Consiliile consultative de cartier - participarea la luarea deciziilor”. Descrierea acestuia (conținând acti­vități desfășurate, metode folosite și rezultatele obținute până în prezent) a fost trimisă organizatorilor în toamna anului trecut în vederea participării la selecție.

Semnificativ este că printre cei premiați s-au mai numărat două or­ga­­nizații din Timișoara, respectiv Fe­­­derația Asociațiilor de Locatari și Fundația Pentru Voi. Pentru vigilență și pro­fesionalism, FALT s-a ales cu o lupă pentru a-și dezvolta „ochiul critic”, pus în valoare în cadrul proiectului VOCEA (Vocea orașului cere etică și implicare). Premiul „Picătura chinezească” a fost acordat de organizatori Fundației Pentru Voi sub forma unui cub rubic, pentru impactul și consecvența de care au dat dovadă în derularea proiectului „Diferiți, dar împreună”.

Evenimentul se reia anul viitor

Centrul de Resurse pentru Par­ticipare Publică și-a exprimat in­tenția de a continua acest proiect, pentru a oferi instituțiilor publice și orga­nizațiilor neguvernamentale din Ro­mânia exemple despre implicarea în procesul decizional și diversele forme de colaborare între cetățeni (organizații) și autoritățile publice.

Pe această cale, Primăria Ti­mi­șoara mulțumește re­prezentanților consiliilor con­sultative de cartier pentru con­tribuția reală pe care au avut-o la dez­­voltarea proiectului depus de mu­nicipalitate.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409986