Consiliul consultativ Circumvalațiunii

O serie de aspecte sesizate de cetățeni vor fi verificate de angajații municipalității. Locuitorii din Circumvalațiunii-Torontalului s-au întrunit recent în cadrul consiliului consultativ de car­tier. Oamenii au fost informați că în cursul anului 2008 a fost fina­­lizată strada Bucovina, urmând ca anul acesta să se termine strada Alexandrescu. Pentru Calea To­rontalului este în curs de elaborare pro­­­­­­iectul tehnic de amena­jare, iar printre drumurile reparate anul trecut s-au numărat Gh. Lazăr, Teiului, Dropiei, Amforei, Brândușei, Labirint, Ulmului și Libe­lulei, fiind în curs de execuție str. C-tin Stere.

Montarea de refugii în stațiile tro­lei­buzului 13 se va realiza odată cu finalizarea străzii Cloșca. S-a mai cerut înlocuirea troleibuzelor vechi de pe această linie și montarea unei oglinzi la intersecția Labirint cu Amforei. Au mai fost semnalate probleme la trotuarele de pe bd. Cetății, Timiș, Amforei și Int. Zânelor.

Se va reface locul de joacă de la Grădinița PP27 și se va reamenaja spațiul de joacă și zona verde din parcul „Ion Vidu”. O altă acțiune importantă va fi modernizarea spațiului de joacă de pe intrarea Dornei. Direcția de Mediu va mai efectua determinări ale nivelului de zgomot din cartier.

Au fost modernizate 180 de puncte luminoase pe străzile Gh. Lazăr, Liege, Dej, Cugir și Orșova. S-au extins rețelele de iluminat în Parcul Dacia, precum și pe străzile Gh. Lazăr, Labirint și Dropiei. Direcția Edilitară și-a propus realizarea iluminatului arhitectural al bisericii de la intersecția străzilor Dej cu Orșova, dar și extinderea rețelei de iluminat public în cartier.

Zece blocuri vor fi reabilitate termic
Mai multe asociații de proprietari din zonă sunt cuprinse în 2009 în Programul local multianual privind creșterea performanței energetice, care a fost aprobat de Consiliului Local în martie: Calea Circumvalațiunii nr. 26, str. Stelelor, nr. 6, Burebista, nr. 3 și nr. 10, Intrarea Zenit nr. 8, str. Dinu Lipatti nr. 2, Salciei, nr. 2, Dropiei 7, Torontalului nr. 13 și 14. Contractarea documentației de proiectare a lucrărilor de intervenție (expertiză, audit energetic, studiu de fezabilitate, proiect tehnic) se va face în cel mai scurt timp posibil, prin licitație.Au fost verificate organizările de șantier și s-au montat coșuri de gunoi stradal pe străzile unde au fost distruse sau au fost arse.

În vederea evitării formării de ram­pe clandestine, s-au luat măsuri de întreținere a spațiului verde și s-au su­pravegheat zonele unde se depozitează gunoaie. RETIM S.A. a ridicat periodic deșeurile depozitate clandestin.

Lumină pe Intrarea Umbroasă
Cetățenii prezenți la întâlnirea con­­siliului de cartier au mai so­licitat realizarea iluminatului pe str. Stelelor, la nr. 10-12-14-16, și Amforei nr. 10-11, precum și pe Intrarea Umbroasă. S-a mai cerut mon­tarea de coșuri de gunoi în fața magazinelor, a băncilor și în stațiile RATT din cartier. Aspectele sesizate vor fi verificate în vederea so­luționării la nivelul Direcțiilor de specialitate din Primărie.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13641304