Acțiuni comune cu consiliul de cartier Fabric

Consultarea cetățenilor dă roade într-una din zonele istorice ale Timișoarei. Recent s-a desfășurat o nouă în­trunire a consiliului consultativ din Fabric, condusă de președintele C-tin Ilena Savulov. Cetățenii au ales un nou vicepreședinte al consiliului de cartier în persoana d-lui Sorin Dumușlăuan. Colaborarea Primăriei cu consiliul de cartier Fabric, înființat în toamna anului trecut, a adus deja mai multe rezultate. Amintim amenajarea unui loc de joacă la Grădinița PP nr. 44 și instalarea unor coșuri de baschet și a unor bănci la Școala generală nr. 5.

În altă ordine de idei, în scurt timp va începe dezinsecția generală a car­tierului. Aceste măsuri vor trebui corelate cu deratizarea și dezinsecția făcute de către asociațiile de proprietari, care sunt obligatorii. Ca urmare a cererilor cetățenilor, a fost organizată recent o acțiune de prindere a câinilor comunitari, 25 de patrupede fiind depistate în diverse zone și duse în adăposturi. A avut loc o amplă igienizare a Pieței Badea Cârțan și se va stabili și un program al activităților care să ducă la reducerea disconfortului creat de unii comercianți locatarilor din zonă.

Informare pentru copiii din școli
Consiliul consultativ de cartier s-a implicat în diseminarea de informații către elevii din școli în ce privește modul de colectare duală a deșeurilor și importanța acestui sistem. Cetățenii au mai fost informați că Parcul Uzinei va fi dat în folosință până la sărbătorile pascale, iar parcul de pe strada Zurich va fi realizat până în iulie. În Prințul Turcesc se află în lucru prima parcare ecologică din Fabric.

Modernizarea străzilor Drăghicescu și Efta Botoca va începe în următoarele săptămâni. Oamenii au mai semnalat probleme la trotuarele de pe Câmpului și Lorena. Semafoare montate recent la intersecțiile străzilor I. Vulcan cu A. Șaguna și Uzinei cu Dorobanților vor fi temporizate pentru a facilitata transportul intens din zonă. Strada Moise Nicoară va avea sens unic pentru a simplifica transportul copiilor și parcarea în apropierea Școlii Generale nr.5.

Parcare pentru 80 de mașini
În urma unei acțiuni pe teren a Direcției Drumuri și Transporturi și consiliului de cartier, s-a stabilit că pe strada Dorobanților se vor amplasa parapete de protecție a pietonilor, pentru a preveni eventuale accidente. Tot pe aceeași stradă, în spatele blocurilor (între străzile Lalelelor și Bacovia) se va amenaja o parcare de aproximativ 80 de locuri și vor fi plantați arbori. A fost identificată o locație pentru amenajarea unei stații de taximetre, pe str. Chopin, în apropierea Uzinei de Apă, stația urmând să deservească zona Efta Botoca și Inocențiu Klein și cartierul Plopi. Se vor monta refugii pentru călători pe linia autobuzului 21, în stațiile de la capătul străzii I. Vulcan și începutul străzii Cârlova. Pentru aceleași străzi, plus strada Câmpului, este prevăzută amplasarea unor calmatoare de trafic.

Se vor remedia unele probleme semnalate la drumuri, cum ar fi în zona Modern – intersecția străzilor Lorena cu Gh. Adam, iar pe strada Dorobanților au fost semnalate denivelări ale gurilor de canal față de trama stradală. Consiliul consultativ din Fabric a luat legătura și cu conducerea Poliției Rutiere în vederea demarării unei acțiuni comune, care va viza depistarea autovehiculelor de tonaj mare care circulă în zone interzise unor astfel de mașini, dar și inițierea unor activități preventive în școlile din cartier, pentru educația celor mici.

Sprijin pentru vârstnici
Este de apreciat o inițiativă a Con­siliului seniorilor pentru in­for­marea și ajutorarea persoanelor vârst­nice din Fabric. D-na Doina Domide, re­prezentant al Con­siliului seniorilor la întâlnire, a precizat că se află în derulare un proiect prin care organizația vârst­nicilor acordă sprijin bătrânilor inclusiv prin crearea unor medii de so­cializare. Poliția de proximitate îi va sprijini pe seniori în identificarea vârstnicilor singuri din cartier. În Fabric au fost instalate recent cutii poștale pentru sesizări în locații frecventate de cetățeni. Următoarea întâlnire a con­siliului consultativ va avea loc peste circa două luni, când se va stabili și programul Zilelor cartierului Fabric, prevăzute a se desfășura în jurul datei de 20 iulie.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13640258