Zilele cartierului Mehala
O serie de manifestări vor marca hramul bisericii ortodoxe din P-ța Avram Iancu. Consiliul consultativ de cartier Mehala va organiza în 28 mai un eveniment pentru locuitorii acestei zone, prilejuit de hramul Bisericii Ortodoxe din cartier, cu ocazia sărbătoririi Înălțării Domnului. Sărbătoarea coincide, de asemenea, cu Ziua Eroilor, fiind marcată și această zi prin ma­nifestări speciale.
Zilele cartierului Mehala sunt finanțate anul acesta de Consiliul Local Timișoara, Primăria și Casa de Cultură a Municipiului contribuind la organizarea evenimentului, reflec­tat de Radio Timișoara și TVR Ti­mișoara.
Expoziție de armuri medievale
Programul cuprinde o serie de acțiuni, care se vor desfășura pe parcursul a mai multe zile. Astfel, luni, 25 mai, de la ora 19, la Pensiunea Zefir de pe strada Tulcea va avea loc deschiderea Zilelor cartierului Mehala. În dimineața zilei de marți, 26 mai, la ora 10, copiii de la Grădinița cu program prelungit nr. 9 de pe strada Crișan se vor putea delecta cu o inedită expoziție de armuri medievale, pu­se la dispoziție de un locuitor al cartierului pasionat de astfel de obiecte.
Miercuri, 27 mai, începând cu ora 11, eroii neamului vor fi comemorați printr-un Te Deum oficiat la statuia lui Avram Iancu din curtea Școlii generale nr. 19 de pe bd. Cetății. Profesorul de teologie Adrian Hadade va vernisa apoi o frumoasă expoziția proprie de icoane pictate pe sticlă, la școala amintită mai sus.
Ziua de joi, 28 mai, va fi deschisă la ora 9,30 cu o Sfântă Liturghie la biserica ortodoxă din Piața Avram Iancu, prilejuită de sărbătorirea hra­mului lăcașului de cult. Liturghia este urmată la ora 11 de tradiționalul ritual al înconjurării bisericii, iar la ora 11,15, în fața troiței din Piață vor fi pomeniți eroii căzuți în războaiele pentru apărarea patriei.
Spectacol de muzică populară
Joi după-amiază la ora 17, nașii rugii (vicepreședintele consiliului de cartier, Pavel Kassai, împreună cu soția, Adela), vor veni în Piața A. Iancu într-o trăsură trasă de cai spre a fi primiți ofi­cial de gazdele evenimentului. So­sirea nașilor va fi urmată de tăierea co­lacului în cadrul Te Deum-ului oficiat de către preoți, ora 17,30 fiind apoi cea la care Ruga din Mehala va fi declarată oficial deschisă. Până seara, lo­cuitorii cartierului și nu numai sunt invitați la un spectacol deosebit de muzică populară, organizat cu sprijinul Casei de Cultură tot în Piața Avram Iancu – principalul loc de desfășurare a evenimentelor. Vor dansa cei de la Ansamblul Timișul, iar soliștii Luminița Jucu, Carmen Pop-Dumbravă, Vasile Conea, Doriana Talpeș și Ramona Enăescu vor încânta publicul prin vocile lor.
Închiderea Zilelor cartierului Mehala este prevăzută pentru ora 23,00.
Vă așteptăm cu drag!
 
Ioan Bolog,
Președinte C.C.C. Mehala
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13666244