Facilități pentru locuitorii din zona Plopi-Kuncz
Consiliul consultativ de cartier a urmărit punerea în practică a investițiilor locale.
Reprezentanții consiliului con­sultativ de cartier din Plopi-Kuncz au fost în permanent con­tact cu cei ai administrației locale timișorene în ultimele luni, reușindu-se astfel rezolvarea unei serii întregi de soli­citări concrete ale consiliului, res­pectiv ale cetățenilor din zonă.
Dintre acestea, amintim: ilu­minarea ornamentală a patru lăca­șuri de cult din cartier, cu sprijinul Di­recției Edilitare a Primăriei, și iluminarea locului de joacă din incinta Școlii generale nr. 4; introducerea apei și a canalizării pe străzile Jokai Mor, Deta și Bistrei, a apei pe strada Parâng și a canalizării (parțial) pe următoarele străzi: Emil Gârleanu, Canal Bega, Martir Cornel Popescu, Albăstrelelor și Tata Oancea.
De asemenea, a fost canalizată strada Colonia Radio. În zona Colo­niei Slavic din Kuncz a fost forată o fântână publică la mare adâncime, pentru deservirea locuitorilor din zonă, iar șanțul colector al apei plu­viale din cartier a fost decolmatat parțial.
În ceea ce privește drumurile, amintim repararea străzilor care se află pe traseul autobuzului 21, precum și asfaltarea străzilor Martir Cornel Popescu, Canal Bega, Jules Verne și parțial - Albăstrelelor.
Școala generală nr. 4 de pe strada Jokai Mor a fost branșată la rețeaua de gaz metan, iar în cartier a fost introdusă anul acesta colectarea selectivă a deșeurilor de la populație.
Tot pe linie de mediu, deratizarea și dezinsecția terestră și aeriană a cartierului s-a efectuat de trei ori în cursul anului 2009.
Elevii de la Școala generală nr. 4 au participat în mai multe rânduri împreună cu noi la acțiuni de ecolo­gizare generală a cartierului.
 
Proiecte pentru 2010
Am inventariat problemele încă existente în cartier și le-am transmis Primăriei Timișoara, în vederea includerii în programele de in­vestiții și reparații de anul următor. În principal, este vorba de necesitatea in­troducerii apei potabile pe străzile Canal Bega, G-ral Magheru, Albăstrelelor, Cocorilor, E. Gârleanu, Delinești și Luduș, precum și a apei și canalizării pe Grădinarilor și Colonia Slavic. Considerăm că este necesară asfaltarea următoarelor străzi: J. Mor, Bistrei, G-ral Magheru, Martir Ion Tănase, Mediaș, Parâng, Nicolae Tincu Velea, Grădinarilor, Canal Bega (în continuare până la Podul Ghiroda), Albăstrelelor, Calea Moșniței până în Kuncz, Calistrat Hogaș și Topârceanu. Este, de asemenea, importantă, amenajarea șanțurilor și trotuarelor pe străzile principale ale cartierului care be­ne­ficiază de apă și canalizare, precum și branșarea la rețeaua de canal a corpurilor de clădire ale Școlii Generale nr. 4, de pe străzile Jules Verne și Jokai Mor. Tot în cadrul acestei unități de învățământ este necesară amenajarea unui teren de handbal și baschet, elevii având chiar un proiect pe această temă. Vom solicita Direcției de Mediu a Primăriei Timișoara amenajarea unei piste pentru bicicliști pe malul Begăi - pe partea pe care se află str. Canal Bega, de la Uzina de Apă până la podul care traversează canalul în comuna Ghiroda. Vom insista, de asemenea, pentru amplasarea de arbori și arbuști ornamentali în cartierul Plopi.
Președinte C.C.C. Plopi-Kuncz,
Ion Olaru
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13656804