Se reiau Zilele cartierelor
Consiliile consultative vor organiza în această primăvară patru festivaluri în zonele Cetate, Mehala, Iosefin și Calea Martirilor.
Sărbătorile cartierelor au debutat în 2006, în premieră pentru România la Timișoara, în urma schimbului de experiență cu orașul înfrățit Mulhouse din Franța. Colegii din localitatea alsaciană au inspirat modelul acestor evenimente, ele fiind adaptate la Ti­mi­șoara propriilor idei și inițiative ale consiliilor consultative. Scopul principal al manifestărilor a fost im­plicarea cetățenilor în organizarea de evenimente pentru locuitorii unui anumit cartier, promovând în acest fel spiritul civic. Manifestările cul­turale, artistice și sportive aveau să aducă laolaltă oameni cu aceleași gus­turi, care locuiesc în același car­tier și pot socializa în cadrul unor astfel de festivaluri. S-a mai încercat pro­movarea valorilor locale timișorene în rândul publicului amator de artă de calitate.
Debutul în Cetate
În 2010, primul cartier care va organiza propriul festival va fi Cetatea, aici debutând, de altfel, genul acesta de evenimente, în urmă cu patru ani. Așadar, a cincia ediție a Zilelor Cetății va avea loc în 24 - 25 aprilie și va include un program variat, având ca principal loc de desfășurare Piața Unirii. Sâmbătă, în 24 aprilie, Muzeul Banatului va găzdui un concurs de istorie a Cetății Timișoarei, pentru elevi de la școlile din cartier. În cursul serii, mai precis începând cu ora 19, iubitorii muzicii clasice sunt invitați la un concert de orgă la Domul Romano-Catolic. Duminică, 25 aprilie, Asociația D’Art va face o demonstrație de ținute din materiale reciclabile. Seara se va încheia în Piața Unirii cu o prezentare de modă la ora 19, urmată de un concert de muzică blues-rock cu formațiile Chiroptera, Blue Station și Bega Blues Band.
În mai sunt programate alte trei sărbători ale cartierelor, începând cu Mehala, consiliul consultativ de aici organizând Ruga cartierului în 10 – 14 ale lunii. Locuitorii Mehalei vor avea parte de muzică populară cu artiști consacrați. În Iosefin, unde s-a ajuns, de asemenea, la a cincia ediție, sărbătoarea cartierului se va desfășura anul acesta în 15 și 16 mai, cuprinzând competiții pentru elevi, dar și deja tradiționala expoziție culinară a etniilor din cartier, precum și concertul de fanfară și o defilare cu tram­vaiul de epocă.
Consiliul consultativ Calea Mar­tirilor a programat festivalul acestei zone a orașului în zilele de 29 și 30 mai, când locuitorii vor avea loc spectacole deosebite, competiții sportive și con­­cursuri interactive. Tradiția din Calea Martirilor va continua și în acest an cu mult “gustatul” concurs de preparat gulaș, la care gospodinele din cartier își vor aduce aportul.
Zilele cartierelor sunt sprijinite anul acesta de către Consiliul Local și Primăria Timișoara și organizate cu im­plicarea directă a Casei de Cultură.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651566