Lucrări de amploare în Freidorf
Întâlnire La Grupul Școlar Industrial de Transporturi Auto din Timișoara s-a desfășurat recent o nouă întâl­nire a consiliului de cartier al zonei Freidorf-Polonă, la ini­­­­­­­­­­­țiativa președintelui consiliului, dl. Dan Regea.
Problemele discutate au vizat principalele investiții și lucrări pe partea de infrastructură, patrimoniu și spații verzi, dar și procedura atribuirii către proprietarii imobilelor cumpărate în baza Legii 112/1995 a terenurilor aferente acestor imobile. Municipalitatea a prevăzut în 2010 reabilitarea întregii clădiri a Școlii Generale nr. 29 de pe str. Slavici, refacerea rețelelor termice principale la Liceul Auto, precum și branșarea la canalizare a Grădiniței PP nr. 26 de pe C-tin Nottara. Reprezentanții S.C. Aquatim au informat cetățenii în legătură cu cererea de finanțare pe care societatea a depus-o la Uniunea Europeană și care se află în stadiu avansat în vederea aprobării și alocării fondurilor. Cel mai probabil în cursul anului viitor va fi demarată extinderea ca­na­lizării pe străzile: Bacalbașa, Podgoriei, Paganini, Răscoala din 1907, Bagdasar, Contemporanul, Romaniței, Nottara, C-tin Silvestri, Veac Nou, Sofocle și Filimon. Întreg cartierul va beneficia astfel de canalizare.

Cel târziu în mai vor fi reparate cu prioritate străzile Slavici și Ardealul. În curând va fi finalizată strada Bagdasar, iar Răscoala din 1907, Nottara și Fragilor vor fi reparate anul acesta prin așternerea de piatră sau nivelare. Consiliului Local îi vor fi supuse spre aprobare studiile de fezabilitate pentru modernizarea străzilor Comuna din Paris și Baba Novac, precum și documentația tehnică pentru lucrări la drumurile din zona Polonă. Direcția de Mediu a amenajat o piață agro-alimentară în Freidorf, dar are în vedere și o locație pentru comercializarea animalelor de companie. Vor fi realizate reparații în Parcul Petöfi Șandor. În ce privește vânzarea terenurilor aferente imobilelor do­bândite în baza Legii 112/1995, Consiliul Local a aprobat anul trecut o pro­cedură specifică, aceasta fiind însă la ora actuală în proces, pe rolul instanței de judecată. La finalizarea acestuia, persoanele în cauză vor fi informate asupra posibilităților viitoare de dobândire a terenurilor pe care le folosesc.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397512