Consultări în cartiere pe teme urbanistice
La inițiativa Instituției Arhitectului-șef, se realizează consultări preliminarii în cartierele Timișoarei, unde, prin consiliile consultative, cetățenii sunt invitați să își expună părerea cu precădere asupra următoarelor elemente: calități și elemente de vulnerabilitate ale orașului/cartierului, aspecte pozitive și deficiențe din punct de vedere urbanistic, caracteristici ale zonei, lipsuri cu privire la educație, transport, spații publice, dotări comunitare și securitate. Datele colectate sunt centralizate și analizate în vederea întocmirii unui Plan Urbanistic General cât mai eficient și cuprinzător.

Dintre propunerile celor din Zona Soarelui-Stadion, amintim: lărgirea și extinderea la patru benzi a b-dului Sudului (unde Consiliul Local a aprobat deja un studiu de fezabilitate), revitalizarea fostei zone industriale din apropierea Căii Stan Vidrighin prin transformarea în zonă de servicii, amenajarea unei perdele forestiere în zona Căii Urseni și a unei piste de jogging în jurul Parcului Pădurice, identificarea și valorificarea în beneficiul locuitorilor a terenurilor proprietate publică din cartier.

Au mai fost aduse în discuție construcția unui nou stadion, extinderea liniilor 15 și 16 de troleibuz pe strada Lidia, dar și proiectul existent pentru Școala Waldorf, cu noi spații de învățământ, o grădiniță și o cantină, pentru realizarea acestei investiții fiind necesar un plan urbanistic zonal.

Cetățenii au fost informați de reprezentanții Instituției Arhitectului-șef că, în Zona Soarelui (din punct de vedere al funcționalității, una din cele mai privilegiate din oraș), prevederile noului PUG va trebui să se refere la îmbunătățirea calității spațiului public, crearea de noi spații verzi, reglementarea construcțiilor și a accesibilității inlcusiv prin realizarea de piste pentru biciclete. Traficul va fi reglementat prin concretizarea studiilor întocmite la nivelul întregului oraș.

În general, se intenționează introducerea unor prevederi mult mai precise cu privire la funcțiuni în noul PUG. În acest sens, pentru a veni în sprijinul cetățenilor, Primăria va continua consultarea prin consiliile de cartier și în perioada imediat următoare.  
Biroul Relații Publice

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397516