Consiliul Consultativ al Minorităților
La invitația domnului Primar Nicolae ROBU, în data de 01 octombrie 2013, cu începere de la ora 12.30, a avut loc la sediul Primăriei Municipiului Timișoara, ședința de constituire a Consiliului Consultativ al Minorităților.

Au dat curs invitației:
  • Uniunea Democrată a Maghiarilor din România
  • Forumul Democrat al Germanilor din Banat
  • Uniunea Ucrainienilor
  • Uniunea Bulgară
  • Uniunea Sârbilor din România
  • Cehia/Consulatul Cehiei
  • Comunitatea italiană/Confindustria România, Timiș
  • Comunitatea evreilor
Noua structură va funcționa pe baza unui regulament de funcționare, în cadrul acestuia urmând a fi stabilite zonele de interes, de competență, structura organizatorică, modul de conducere și funcționare, precum și toate celelalte detalii cu caracter administrativ. Aceste aspecte vor fi analizate/dezbătute în cadrul următoarei întâlniri.

În decurs de 10 zile, până la următoarea întâlnire, toți reprezentanții participanți au fost invitați să prezinte în scris câte o informare oficială care să conțină o scurtă prezentare a principalelor problematici cu care se confruntă minoritatea pe care o reprezintă. Aceste problematici vor fi centralizate, urmând a se realiza de comun acord o prioritizare a acestora, precum și analizarea  tuturor aspectelor.

Toți participanții reprezentând comunitățile minorităților din Timișoara au considerat inițiativa administrației timișorene extrem de binevenită, aderând la această structură fără ezitare și fără vreo obiecție.
 
foto
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397401