Începutul anului școlar 2007-2008

Comparativ cu anul trecut, anul acesta bugetul alocat lucrărilor la unitățile de învățământ este dublu. 

Am alocat din bugetul local 7,5 milioane de lei (75 de miliarde), la care se adaugă suma primită de la guvern de 10 milioane lei (100 miliarde lei vechi), așadar, în total 17,5 milioane lei (175 miliarde lei vechi).
Deja am cheltuit 5,7 milioane de lei, din banii alocați de la bugetul local pe lucrări de reparații și investiții la unitățile de învățământ. Diferența de 1,8 milioane de lei va fi cheltuită până la sfârșitul anului, noi având în momentul de față lucrări la care s-a declanșat procedura de achiziție publică.
Lucrările de reparații preconizăm să le finalizam în cursul lunilor septembrie și octombrie iar cele de investiții vor fi începute până la sfârșitul anului 2007 și finalizate pe parcursul lui 2008 (există proiecte finalizate în cursul lunii septembrie pentru lucrări de branșamente gaz și execuție încălzire proprie la școli, la care au fost demarate proceduri de achiziție de lucrări, acestea neputând fi finalizate până la finele anului 2007 și care se vor continua în 2008).

Lucrări derulate

Am derulat de la începutul anului sau sunt în curs de finalizare 74 de lucrări de intervenții la 48 de unități de învățământ (26 de grădinițe, 12 școli și 10 licee), lucrări care s-au desfășurat fie în regim de avarie, fie sunt lucrări de reparații la construcții, la instalația termică, la grupurile sanitare, la pardoseli și la tâmplărie, dar și igienizări.
La aceste lucrări de reparații se adaugă și lucrările de investiții pe care le derulăm, și care se referă, în cele mai multe cazuri, la extinderea rețelei de gaz, realizarea branșamentului și a centralei termice (avem 14 astfel de cazuri, unde avem proiectul tehnic finalizat și urmează execuția propriu-zisă), dar și mansardări la grădinițe, reabilitări și reparații capitale. Este vorba despre 41 de unități de învățământ care beneficiază anul acesta de lucrări de investiții, în valoare de circa 14 miliarde de lei.

Proiecte viitoare

De asemenea, sunt în curs de execuție sau au fost demarate procedurile de achiziție pentru studii și proiecte sau execuția de lucrări de investiții la un număr de 15 obiective școlare cu finanțare de la bugetul de stat în valoare totală de 4.800.000 RON, aceste lucrări urmând a fi finalizate până la finele anului 2008 funcție de finanțarea disponibilă.
Pentru obiectivele finanțate de la bugetul de stat care necesită întocmirea unei documentații tehnice (Studii de Fezabilitate și proiectare) aprobată de Consiliul Local, s-a pornit procedura de achiziție a serviciilor de proiectare după finalizarea discuțiilor privind necesitățile exprese ale instituțiilor de învățământ. Valoarea acestor investiții este de aproximativ 5,2 milioane lei.

Terenuri de sport

La aceste investiții se adaugă și amenajarea de noi terenuri de sport - trei dintre ele sunt deja finalizate (Școala Gen. nr. 15, Grup Școlar Ungureanu, Liceul Alimentar) și urmează cele de la Școala Gen. nr. 16, Electrotimiș și Școala Gen. nr. 6.

Anul trecut și în 2005, am amenajat nouă terenuri de sport la unități de învățământ din Timișoara.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13656474