Pol de creștere

Prin Hotărâre de Guvern, Timișoara a fost desemnată pol național de creștere, alături de: Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași și Ploiești. Polii de creștere sunt zone cuprinzând centre urbane și arealele înconjurătoare, care au capacitatea de a răspândi dezvoltarea economică. Sunt, de fapt, locomotive ale dezvoltării în vederea accesării fondurilor europene.

Consiliul Local Timișoara a aprobat delimitarea zonei de influență a polului național de creștere Timișoara, care cuprinde: Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă, Giroc, Șag, Sânmihaiu Român, Săcălaz, Dudeștii Noi, Sînandrei, Remetea Mare, Bucovăț, Giarmata, Beciche­recu Mic, Orțișoara și Pișchia. O cerință obligatorie pentru depu­nerea planului integrat de dezvoltare la nivelul polului de creștere este asocierea între municipiu și localitățile din zona de influență, sub forma unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară.

Ca atare, Consiliul Local a aprobat recent participarea municipiului Timișoara la constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "Polul de creștere Timișoara” în vederea cooperării cu comune din zona sa de influență,  pentru realizarea unor proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional ori al furnizării unor servicii publice.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13661814