Salvarea celui mai vechi monument
Primarul Nicolae Robu a fost, zilele trecute, să vadă cel mai vechi monument al orașului, statuia Sfântului Nepomuk, care are nevoie de restaurare.

Realizată în anul 1725, statuia face parte din patrimoniul  Timișoarei. Primarul municipiului dorește ca suma de banii pentru restaurarea monumentului să fie alocată în cadrul bugetului  din acest an. În urma semnalelor trase de Adevărul, cu privire la starea deplorabilă în care a ajuns cea mai veche statuie din Timișoara, primarul Nicolae Robu a decis să se implice în soluționarea acestei probleme, fapt pentru care a și dorit să vadă starea în care se află monumentul, aflat în curtea Bisericii Romano-Catolice din Iosefin,  fiind impresionat de povestea ei.

„Statuia mi se pare foarte interesantă. A fost cândva foarte frumoasă și cred că, în primul rând, e valoroasă. Din păcate, a ajuns într-o stare de degradare destul de avansată. Este mare păcat. Vom încerca să o restaurăm și să îi găsim un loc mult mai vizibil în oraș”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei va avea o discuție cu reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice  și cu specialiști în restaurare, pentru a vedea care sunt cele mai bune soluții. „Vreau cât mai repede să acționăm. Voi vorbi cu părintele paroh și apoi cu artiștii plastici din Timișoara să vedem cum văd ei lucrurile. Vreau o estimare de chaltuieli și desigur o voi propune pentru bugetul din 2013”, a precizat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.


Direcția Comunicare

foto 1
foto 2
foto 3
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13641400