Monitorul te informează!

COMISIE A fost constituită Comisia spe­­­cială pentru analizarea situației “Memorialului Revoluției”, situat în Ti­mișoara, str. Ungureanu nr. 8, aflat în folosința Asociației Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie 1989. Comisia este formată din Adrian Orza - președinte, viceprimar al municipiului Timișoara, membrii: consilierii locali Eugen Dogariu, Ștefan Sandu, Valentin Moldovan, Steva Perinaț, Ciprian Jichici, iar din partea Primăriei Nicușor Miuț, director Direcția Patrimoniu, Sorin Emilian Ciurariu, director Direcția Urbanism, Sorin Chira, șef Birou Juridic-Contencios. Comisia va elabora o propunere pentru rezolvarea problematicii “Memorialului Revoluției”, deoarece imobilul în care funcționează a fost retrocedat de către instanță foștilor proprietari.

INDEXĂRI De la 1 februarie 2009, tarifele de bază lunare pe metru pătrat la chiriile pentru spațiile cu altă destinație decât aceea de locuință se majorează cu 7,85 %, reprezentând rata inflației pentru anul 2008. Tot cu rata inflației s-a majorat tariful de coșerit pentru anul 2009, de la 1,48 lei coș/lună la 1,60 lei. S-a aprobat și majorarea pentru anul 2009 a tarifelor pentru serviciile funerare, a tarifelor permiselor de lucru și a locurilor de veci practicate în cimitirele aparținând Primăriei Municipiului Timișoara, cu 7,85% reprezentând rata de inflație stabilită pentru anul 2008. De pildă, concesionarea unui loc de veci pe 7 ani costa 73,81 lei, iar în acest an va costa 79,60 lei tot pentru un interval de 7 ani.

TRANSFER Având în vedere că refugiile pentru călători sunt vandalizate și deteriorate periodic și ținând cont de faptul că exploatarea stațiilor unde sunt montate aceste refugii pentru călători se face de către Regia Autonomă de Transport Timișoara, pentru o bună administrare și întreținere a acestora, consilierii locali au decis transmiterea în administrarea RATT a unui număr de 58 de refugii pentru călători.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13641470