Monitorul te informează!

SANCȚIUNI Polițiștii comunitari, aflați în echipă mixtă cu inspectorii Retim pe patrulele de Poliție Ecologică, au fost sesizați despre faptul că strada Gheorghe Adam a fost murdărită, de­venind impracticabilă pentru con­ducătorii auto care se deplasau în acea zonă. Deplasându-se la fața locului, agenții l-au depistat pe șoferul unei autobasculante marca Iveco, cu număr de Timiș, care transporta borhot. Încărcătura s-a scurs din mașină, murdărind ca­rosabilul pe o lungime de aproximativ 50 m și punând în pe­ricol circulația mașinilor. Acesta a fost sancționat conform HCL 371/2007 cu amendă de 1000 lei deoarece a murdărit căile pu­blice ca urmare a activităților de încărcare/descărcare a mijloacelor de transport.

SCANDALURI Polițiștii comunitari au fost solicitați de cetățeni pentru a interveni în aplanarea unor scandaluri și conflicte, persoanele care făceau scandal fiind ma­joritatea în stare de ebrietate. Șase tineri, toți din Timișoara, cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani, au fost sancționați cu amenzi conform Legii 61/1991 republicată, deoarece au consumat alcool pe domeniul public, mai precis pe Calea Aradului nr. 24 și au deranjat locatarii din apropiere. Un tânăr din Nădrag a fost sancționat cu 300 lei, deoarece a adresat injurii unor angajate de la societatea de salubritate care făceau curat în Parcul Rozelor. Mai mult, adus la sediul Poliției Comunitare, a continuat scandalul, amenințând cu telefoanele și nu a mai vrut să plece din curte. La scurt timp, „amețeala” și-a spus cuvântul și a adormit pe iarbă. Când s-a trezit a plecat acasă. Timișorenii care sunt deranjați de astfel de persoane care fac scandal, tulbură liniștea publică, consumă alcool pe domeniul public sau își fac nevoile în stradă pot face sesizări telefonice la 0256.246.112 sau 968 - Dispecerat Poliția Comunitară Timișoara și Secția 1 sau la 0256.471.479 - Secția 2 Poliție Comunitară, iar agenții se vor deplasa la fața locului pentru a lua măsuri.

ACȚIUNI Ca urmare a sesizărilor venite din partea timișorenilor, agenții de la Secția 2 Poliție Comunitară au efectuat acțiuni pentru depistarea șoferilor de mașini de mare tonaj care încalcă prevederile HCL 486/2006 privind staționarea voluntară și parcarea unor astfel de autovehicule pe raza municipiului Timișoara. Așadar, potrivit hotărârii menționate, staționarea voluntară și parcarea autovehiculelor de peste 3,5 tone este interzisă în alte locuri decât cele special amenajate, sancțiunile în cazul nerespectării fiind între 1000 și 2500 lei. Ultima acțiune pe această linie organizată de agenții de la Secția 2 Poliție Comunitară a vizat zone precum Calea Aradului - Centrul Comercial Selgros, Str. Divizie 9 Cavalerie, Demetriade, A. Imbroane, B-dul Cetății și Piața Mehala- respectiv străzile Lt. O. Balea, G. Alexandrescu și Cloșca. Au fost aplicate șapte colante autoadezive, iar în cinci cazuri conducătorilor auto li s-au întocmit procese verbale de contravenție, achitându-și totodată sancțiunile. La acest capitol, de la începutul anului și până în prezent au fost aplicate 449 de sancțiuni contravenționale.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13641320