Clădiri istorice în haine noi

Componentă a Proiectului româno-german a fost și punerea la dispoziție de către Guvernul Federal German a unei contribuții financiare de 440.000 euro pentru activități demonstrative de reabilitare prudentă a câtorva imobile monumente istorice.
Astfel, s-au reabilitat sau sunt în curs de reabilitare clădirile istorice: Piața Unirii nr. 9, Piața Unirii nr. 10, Str. G. Coșbuc nr. 1, Str. Timotei Cipariu nr. 1 și vitrinele imobilului din Piața Romanilor/Ștefan cel Mare nr. 2.
Lucrările de reabilitare au vizat la imobile refacerea anvelopei/în­ve­lișului imobilului împreună cu componentele decorative, re­con­diționarea șarpantei, tâmplăria fa­­ța­­delor principale și elementelor de feronerie.
Lucrări de reabilitare a vitrinelor consta în înlocuirea celor existente din metal cu tâmplărie din lemn după modelul original.
Contribuția proprietarilor a fost proiectul tehnic și 30% din valoarea lucrărilor de reabilitare și iar restul, de 70%, fost acoperit din fonduri GTZ.
Puse în evidență
Clădirile care au făcut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse în evidență pe timpul nopții prin iluminarea arhitecturală a acestora.
Astfel va fi îmbunătățit și spațiul public în care acestea se află.
Într-o etapă ulterioară, clădi­rile reabilitate, cât și celelalte mo­numente istorice din Timișoara, vor fi eviden­țiate prin amplasarea siglei spe­cifice de semnalizare în scopul pro­tejării patrimoniului imobil al orașului nostru.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13667060