Întâlnire cu cetãþenii din zona Rebreanu – Calea Martirilor
În data de 18 aprilie, primarul Gheorghe Ciuhandu, viceprimarul Adrian Orza și o parte din consilierii locali s-au întâlnit cu cetățenii din zona Rebreanu – Calea Martirilor. Întâlnirea care a durat mai bine de două ore, s-a desfășurat la ªcoala Generală nr. 9, de pe strada Liviu Rebreanu.

Solicitările și problemele oamenilor au fost variate: repararea străzilor, introducerea apei și a canalizării, razii ale Poliției pe timpul nopții, iluminarea stradală modernizarea pieței din zonă, forarea unei fântâni pe strada Mureș, eradicarea problemei câinilor vagabonzi, parcarea ilegală a mașinilor în locuri interzise, ridicarea mașinilor părăsite.

Una dintre cele mai importante probleme ridicate a fost introducerea apei și canalizării pe Calea Girocului, unde analiza apei din fântânile existente a indicat că apa nu este potabilă și datorită posibilelor infiltrații de la grupurile sanitare existente. Primăria împreună cu cetățenii a mai demarat lucrări de introducere a rețelei de canalizare, și în alte zone ale orașului, în condițiile în care cetățenii încheie un contract cu Primăria, prin care Primăria suportă 70% din costuri iar cetățenii restul de 30 de procente. În acest sens, trebuie depusă o solicitare la Primărie, în urma căreia se demarează realizarea unei documentații specifice pentru aproximarea costurilor lucrărilor. În funcție de fondurile disponibile, Primăria se angajează la realizarea acestui tip de lucrări.

S-a solicitat și reabilitarea rețelei de drumuri și trotuare din zonă. În condițiile în care 1 m2 de trotuar costă 1.200.000 de lei iar 1m2 de carosabil costă 2.300.000 lei, iar Timișoara are 977 de km de carosabil și 872 de km de trotuare, ar fi nevoie de bugetul local pe 5 ani pentru reabilitarea tuturor drumurilor și trotuarelor care necesită acest tip de lucrări. În plus, pentru fiecare tonă de benzină vândută, la București, la Fondul Special al Drumurilor merg 125 de euro, iar pentru fiecare tonă de motorină, 110 euro. În Timișoara există aproximativ 110.000 mașini, cu un consum estimativ de 1,5 litri de combustibil pe zi. Așadar, Timișoara trimite anual, la Fondul Special al Drumurilor aproximativ 7 milioane de euro. Anul trecut din această sumă nu s-a întors nici un leu înapoi în Timișoara, pentru repararea drumurilor.

La ªcoala Generală nr. 9, anul acesta se va realiza branșamentul la rețeaua de gaze naturale și se va instala o centrală termică proprie, pentru ca, în această iarnă copiii să nu mai sufere de frig. Tot în acest an se va încerca și repararea grupurilor sanitare, iar anul viitor, vestiarele sălii de sport. În ceea ce privește construirea unei capele în curtea școlii, Primăria poate da doar avizele necesare construcției, de restul fiind necesar acordul Mitropoliei.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13639824