Autobuze noi în Timișoara

La lansarea oficială din 5 mai, primarul Gheorghe Ciuhandu a subliniat: "Sunt 50 de autobuze produse de o firma cu tradiție. Prin intermediul BRD a fost accesat leasingul în valoare de aproape 9 milioane de euro. S-au economisit 4 milioane de euro pentru că, dacă s-ar fi contractat acum, valoarea lor ar fi fost între 14 și 15 milioane de euro”. Autobuzele au fost contractate în leasing, pe o perioadă de șapte ani, având un termen de grație (în care nu se plătește nimic) de un an de zile.

Pentru buna desfășurare a circulației mijloacelor de transport în comun și pentru evitarea aglomerației, Primăria Timișoara a transmis conducerii RATT o adresă prin care se solicită suplimentarea cu unități de transport pe liniile autobuzelor 33, 40, 43.

Pe aceste linii, inspectorii Primăriei Timișoara au constatat un grad de încărcare peste capacitatea normală a mijloacelor de transport, dar și nerespectarea programelor de circulație. Având în vedere introducerea în circulație a noilor autobuze, începând cu 6 mai, pentru a evita aglomerația, Primăria Timișoara a solicitat suplimentarea numărului de autobuze.

De asemenea, având în vedere noul sistem de urcare/coborâre și noul amplasament al validatoarelor de bilete, Primăria Timișoara a cerut RATT să prelucreze personalul de exploatare al Secției Transport Autobuze în așa fel încât pe liniile aglomerate, pentru buna funcționare a noului sistem de urcare/coborâre și pentru informarea călătorilor, pe fiecare mijloc de transport, șoferul să fie însoțit de un angajat al grupului de control care să îndrume călătorii.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13855811