PUM - consultanță olandeză la Aquatim

La Aquatim este în desfășurare un program prin care specialiști din Olanda acordă consultanță gratuită în două domenii de interes: protecția mediului și extinderea serviciilor de apă și canalizare la nivel regional. 

În această primăvară, Aquatim a solicitat înscrierea în programul de asistență de pre-aderare PUM (Programma Uitzending Managers), finanțat de guvernul olandez prin Ministerul Afacerilor Externe și al Dezvoltării. În septembrie, expertul olandez desemnat pentru Aquatim, a făcut o primă vizită în Timișoara și a evaluat, în cadrul discuțiilor cu reprezentanții managementului, situația curentă și nevoile organizației.

Mediul este un factor cheie în politica noastră. Urmărim să ne dezvoltăm tehnologiile și procesele existente așa încât impactul de mediu să fie minim la costuri cât mai mici. În acest sens, programul PUM ne va sprijini în identificarea soluțiilor optime pentru separarea și depozitarea nămolului rezultat în urma spălării decantoarelor la Uzina de apă nr. 2-4.

Conceptul de regionalizare este relativ nou în România și adresează operatorilor de apă multe provocări la nivel juridic și managerial. PUM ne va învăța mai multe despre „know-how”-ul regionalizării serviciilor publice din perspectiva experienței similare a companiilor olandeze de profil.

Prin PUM sunt implementate proiecte de asistență pentru dezvoltarea instituțiilor publice, a organizațiilor non-guvernamentale sau a întreprinderilor mici în toată lumea, experții angajați în proiecte fiind voluntari, foști manageri cu practică îndelungată în domeniile în care acordă consultanță. În România, PUM a derulat peste 500 de proiecte în ultimii patru ani, de anul acesta numărul proiectelor cu impact de mediu fiind în creștere.

Loredana Leordean
loredana_leordean@aquatim.ro

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13678079