50 de troleibuze noi

Firma Skoda Electric a câștigat licitația pentru troleibuzele din Timișoara, urmând să livreze 50 de troleibuze în vederea modernizării parcului auto al RATT și sporirii confortului călătorilor.

La licitație au participat trei firme, și în urma procedurilor legale câștigătoare a fost desemnată firma Skoda Electric din Cehia. Licitația publică deschisă s-a desfășurat în trei etape. În primele două etape, nici unul dintre ofertanți nu a îndeplinit condițiile cerute, în sensul că nu s-au încadrat în fondurile disponibile pentru achiziția publică sau nu au îndeplinit cerințele minime obligatorii din documentația de atribuire. În urma celei de-a treia etape, oferta câștigătoare a fost singura care a îndeplinit condițiile privind raportul preț/calitate, încadrându-se și în valoarea estimată a achiziției publice.

Cum vor arăta?

Din cauza stării precare în care se află troleibuzele existente, care sunt depășite și fizic și moral, s-a luat hotărârea cumpărării a 50 de troleibuze noi. RATT a obținut un credit de finanțare pentru achiziția acestor troleibuze în cursul anului 2006.

Noile troleibuze vor fi echipate cu instalație de pornire pentru temperaturi scăzute, sistem de afișaj pentru călători, la exterior și în salon, iar scaunele din salonul autobuzului vor fi de tipul antivandalizare. Troleibuzele vor fi dotate cu instalație de climatizare (aer condiționat) pentru confortul călătorilor, vor avea posibilitatea de măsurare efectivă a consumului de carburant, iar acționarea ușilor se poate realiza independent, atât din interior, cât și din exterior. De asemenea, va exista posibilitatea amplasării unor materiale publicitare, iar acționarea independentă a ușilor de coborâre/urcare din interior și exterior se va putea face și la comanda călătorilor. În plus, aceste troleibuze vor fi dotate cu un sistem auxiliar, în cazul în care cade curentul, pentru a nu bloca traficul și pentru a nu perturba traseul călătorilor. Acest lucru înseamnă existența unui motor diesel auxiliar, cu autonomie de până la 40 la sută, cu care troleibuzul să mai poate face aproximativ 200 de kilometri, chiar dacă nu este curent. Noile troleibuze vor sosi până la finele acestui an, iar prima tranșă va veni în septembrie.

Planuri de viitor

După ce în anul 2005 parcul de autobuze al RATT-ului a fost înnoit și modernizat prin achiziționarea a 50 de autobuze Mercedes, în prezent, municipalitatea timișoreană  intenționează să cumpere încă 30 de autobuze noi, pentru a le putea înlocui integral pe cele vechi.

O dată cu finalizarea lucrărilor de modernizare a celor 40 de kilometri de linie de tramvai, Primăria  Timișoara studiază posibilitatea achiziționării de tramvaie noi, anul viitor, similare celor care circulă în marile orașe europene. În vederea realizării acestui lucru se intenționează accesarea de fonduri europene.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13677640