Manualul de istorie a orașului

Din toamnă, elevii Timișoarei din clasele V-VIII vor avea posibilitatea să învețe la orele de dirigenție sau ca materie opțională, istoria orașului nostru. 

Inițiativa aparține viceprimarului Adrian Orza și s-a născut în urma unor discuții purtate în anul 2006, la Zilele Cartierului Iosefin, cu istoricul dr. Ioan Hațegan. Atunci se discuta despre cât e de important pentru copii să cunoască istoria orașului lor, să-l iubească și să-l cinstească așa cum se cuvine.

De la ideea de atunci, la realizarea de acum

Cei doi autori din mâna cărora a ieșit această carte de istorie nu au nevoie de nicio prezentare, numele lor impunându-se de mult în rândul istoricilor: prof. dr. Ioan Hațegan, cercetător științific I la Academia Română Timișoara și prof. dr. Cornel Petroman, inspector școlar general adjunct.

Manualul cuprinde informații despre istoria Timișoarei, de la începuturi până în prezent, scrise într-o manieră accesibilă, specifică celor cărora i se adresează manualul, adică elevii din clasele I-VIII.

Manualul va fi distribuit gratuit elevilor și este destinat orelor de dirigenție sau opționale, în funcție de alegerea profesorilor. Anul viitor, Primăria Timișoara va tipări o nouă ediție pentru elevii care vor trece în clasa a cincea, iar pentru ceilalți va apare volumul II al istoriei Timișoarei.

"Dacă ne știm de mici înaintașii și istoria, sigur ne vom îndrăgosti de Timișoara și o vom respecta mai mult și vom munci mai bine ca să o păstrăm frumoasă." Viceprimar Adrian Orza

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13639952