Înființarea unui Institut de Cercetare

S-a parafat o colaborare în domeniul implementării Sistemelor Inteligente de Transport între PMT și UPT.

Universitatea Politehnica din Timișoara, Primăria Municipiului Timișoara și Regia Autonomă de Transport Timișoara au semnat, recent, un protocol privind înființarea unui Institut de Cercetare în Domeniul Sistemelor Inteligente de Transport.

Scopul este dezvoltarea și implementarea de noi aplicații tehnice în domeniul rutier, feroviar, aerian, naval, logistic, pentru trafic general, transport public de persoane, protecția mediului. De asemenea, se dorește dezvoltarea de aplicații software pentru probleme de modelare, proiectare și simulare a proceselor de transport, similar aplicațiilor dezvoltate de alte instituții de cercetare din lume.

 

Se dorește și un transfer tehnologic între Universitatea Politehnica Timișoara și Primărie, RATT, SC Drumuri Municipale.

Asocierea este pe 49 de ani, cu drept de prelungire, condițiile concrete urmând să fie stipulate în actul de înființare al Institutului de Cercetare în Domeniul Sistemelor Inteligente de Transport.

Conform protocolului, Universitatea Politehnica pune la dispoziție terenul din str. Treboniu Laurean nr. 15, împreună cu clădirile și infrastructura, unde va fi dezvoltat sediul viitorului Institut, Primăria și RATT urmând să facă demersurile pentru asigurarea finanțării Institutului.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13757662