Întâlnirea edililor cu parlamentarii de Timișoara

De trei luni, în ultima vineri din lună, parlamentarii de Timișoara se întâlnesc cu primarul Gheorghe Ciuhandu și cu executivul Primăriei pentru a cunoaște mai bine problemele orașului nostru și pentru a le susține la București. Prima întâlnire a avut loc în data de 30 ianuarie și la ea au participat senatorii Nicolae Robu și Gheorghe David, deputații Horia Cristian, Iosif Ștefan Drăgulescu și Dușan Popov. Atunci primarul Gheorghe Ciuhandu a prezentat aleșilor un por­­to­foliu de probleme cu care se confruntă ad­minis­trația locală timi­șoreană în acti­vitatea sa, solicitând spri­jinul reprezen­tanților Legislativului în vede­rea soluționării acestora. La întâlnirea din 27 februarie au venit senatorul Nicolae Robu și deputații Horia Cristian, Maria Eugenia Barna, Ovidiu Ganț și lor le-au fost prezentate proiectele pe care municipalitatea le are în pre­gătire în vederea accesării de fonduri structurale.

De asemenea, a fost pregătită și întâlnirea pe care primarul Timișoarei urma să o aibă a doua zi la București la Compania Națională de Investiții în vederea analizării stadiului în care se află proiectele privind bazinul olimpic și sălile de sport, depuse de Primărie pentru obținerea de finanțare.

Interes mai scăzut
La întâlnirea de la sfârșitul lunii martie au mai venit doar senatorul Nicolae Robu și deputata Maria Eugenia Barna. S-a discutat despre necesitatea descentralizării, a votării Legii Poliției Comunitare, despre posibilitatea introducerii închisorii contravenționale, deoarece, anul trecut Poliția Comunitară a dat amenzi în valoare de 74 miliarde de lei vechi, din care au fost achitate de contravenienți doar 14 miliarde. Edilii mai susțin propunerea Asociației Municipiilor de a modifica Legea 350 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, prin introducerea unor norme de con­sultare a populației privind realizarea Planu­­rilor Urbanistice Zonale. S-a convenit ca următoarea întâlnire între edili și parlamentari să aibă loc în ultima vineri a lunii aprilie și la discuții să fie invitați și primarii comunelor partenere în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13678081