Reabilitarea termică
Au intrat în faza de finalizare mai multe blocuri care se află în acest an în programul local de reabilitare termică.
Astfel, blocul de locuințe de pe str. Salciei nr. 2, sc. A din zona Cir­cumvalațiunii, cu 20 de aparta­mente este gata de recepție. Valoarea totală a contractului de execuție este de 280.172 lei, iar durata lucrărilor de 25 zile. Intervenția la anvelopa blocului de locuințe a început în 16 octombrie 2009 și a constat în: izolarea termică a pereților exteriori; înlocuirea ferestrelor și a ușilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în bloc, cu tâmplărie perfor­mantă energetic; termoizolarea planșeului peste ultimul nivel; izolarea termică a planșeului peste subsol. Firma care a realizat lucrările de intervenție este S.C. Ripensia S.R.L.
Un alt bloc în curs de finalizare este cel de pe strada Burebista nr. 10, cu 40 apartamente. Execuția a fost realizată de S.C. ADP S.A. Valoarea totală a investiției este de 430.218,33 lei. Lucrarea a început în 22.10.2009, iar termenul de finalizare este 22.12.2009. Se face: termo-hidroizolația terasei, izolarea pereților exteriori cu polistiren expandat de 10 cm, modernizarea tâmplăriei exterioare cu geam termoizolant PVC.
Blocul de pe str. Petre Râmneanțu nr. 6 are 15 apartamente și este în faza finală. Lucrările au început la 26 octombrie, termenul de finalizare este 15 ianuarie 2010, executantul fiind S.C. ADP S.A. Valoare contract - 202.927,97 (TVA inclusiv). Lucrări: termoizolare planșeu peste subsol, izolarea termică a pereți exteriori, modernizarea tâmplăriei exterioare, izolarea termică a terasei.
Programul de creștere a eficienței energetice a clădirilor este unul național, care se înscrie în strategiile europene în domeniu, și celelalte state membre ale Uniunii Europene având astfel de programe. Este o oportunitate, care implică eforturile financiare ale Guvernului, Primăriei și nu în ultimul rând ale beneficiarilor, asociațiile de proprietari.
Un program local accelerat
Direcția Edilitară a Primăriei Municipiului Timișoara are în lucru 55 de blocuri de locuințe care au intrat în acest program și pentru care a început execuția, după finalizarea licitațiilor. Pentru celelalte, se reiau licitațiile, deoarece nu au fost ofertanți în unele cazuri, iar în altele nu erau îndeplinite condițiile impuse. Cele 3,5 milioane de lei care reprezintă partea angajată la plată de către Guvern din cota ce îi revine de achitat a fost deja acoperită în lucrări executate. Cum suma pe care ministerul de resort a anunțat-o ca limită în care pot fi angajate lucrări este pe cale de epuizare, s-a solicitat suplimentarea alocărilor pentru Timișoara. Totodată, încep pregătirile administrative pentru parcurgerea demersurile necesare pentru blocurile care vor intra în Programul local aferent anului 2010.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13759581