Spații verzi și locuri de joacă reabilitate
În zona Steaua și în cartierul Ronaț au fost reamenejate spații de recreere pentru timișoreni.

Prin intrarea României în Uniunea Europeană, una din obligațiile au­torităților administrațiilor publice locale este de a asigura din terenul intravilan o suprafață de spațiu verde de minimum 20 mp/locuitor, până la sfârșitul acestui an.
Acest lucru se face prin trans­formarea terenurilor virane aflate în proprietatea primăriilor în spații ver­zi amenajate. 
Primăria a inaugurat un astfel de teren, în prezența primarului Gheorghe Ciuhandu și a viceprimarului Adrian Orza.Spațiul a fost reconstruit ecologic, îmbogățind patrimoniul verde al cartierului Steaua, implicit al Ti­mișoarei, cu 3600 mp spațiu verde amenajat după standarde eu­ropene.
S-au păstrat arborii existenți, bio­diversitatea scuarului îmbogățindu-se cu o gamă variată de arbuști cu flori. Arborii ornamentali plantați sunt: mesteceni, tei, arbori de ambră, arbori de lalele și arțari cu frunze roșii. S-a amenajat și o fântână arteziană. Suprafața gazonată, prin montarea brazdelor de gazon, este de 2543 mp, iar pentru asigurarea viabilității ma­terialului dendrologic plantat și a gazonului, dar și pentru scăderea temperaturii la sol în perioada de vară s-a instalat un sistem de iri­gare computerizat.
Locul de joacă existent a fost ame­najat cu mai multe echipamente de joacă pentru grupe diferite de vârstă: mai multe albinuțe cu unu, două și trei locuri, o jucărie urs, o căsuță, 3 leagăne baby, 6 balansoare, o trambulină și diverse echipamente de fitness.
Sub echipamentele de joacă s-a montat tartan. Spațiul verde și locul de joacă au fost amenajate de S.C. "DRUFEC CONS" CF S.R.L., întreaga amenajare fiind în valoare de aproximativ 345.000 lei.Scuarul Păun Pincio
A fost finalizată modernizarea Scuarului Păun Pincio (Sf. Nicolae), având și loc de joacă echipat cu piese de joacă pentru grupe diferite de vârstă. Scuarul se află într-o zonă rezidențială de case, într-o mică piațetă mărginită de străzile Cuza Vodă, Sinaia și Herăstrău și are o suprafață de 3806 mp. S-au păstrat arborii existenți, biodiversitatea scua­­rului îmbogățindu-se cu o gamă variată de arbuști cu flori: clopoței de aur, liliac de vară, gutui japonez, weigela etc. precum și arbuști rășinoși: ienuperi de diferite culori, cedrii plân­gători, chiparoși etc. 


S-a instalat un sistem de irigare computerizat
Locul de joacă existent a fost amenajat cu mai multe echipamente de joacă pentru grupe diferite de vârstă: mai multe albinuțe, sistem hexagonal de cățărat, leagăn pentru copii mari cu 2 locuri, podeț cu arcuri, complex de tobogane Sebeș și un tobogan Margerit.
Sub echipamentele de joacă s-a montat tartan. 
Spațiul verde și locul de joacă au fost amenajate de S.C. DRUFEC CONS CF S.R.L., întreaga amenajare fiind în valoare de aproximativ 250.000 lei.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13667245