Luna ianuarie pe scurt
Întreținerea drumurilor - Primăria Timișoara continuă și în acest an programul de întreținere a drumurilor din municipiul nostru. Temperaturile destul de ridicate din luna ianuarie au permis demararea acestor lucrări pe arterele majore: Calea Lipovei, Calea Bogdăneștilor, Calea Buziașului, Bd. Liviu Rebreanu, Bd. Sudului, Bd. Brâncoveanu, Bd. Dâmbovița etc. Pentru efectuarea acestor lucrări, încă din toamna anului trecut a fost stocată cantitatea de 300 t de mixtură asfaltică de către SC Drumuri Municipale SA, acest material fiind singurul care se poate utiliza în această perioadă. Lucrările de întreținere la arterele majore de circulație au început din 12 ianuarie 2004, fiind realizate de SC Drumuri Municipale SA și SC RSG SA. Dacă temperaturile exterioare vor fi favorabile, aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Modificare de audiențe – Anul acesta, audiențele la primarul Gheorghe Ciuhandu vor avea loc lunea, începând cu ora 9,00. Înscrierea în audiențe se face personal, la camera 12, de la parterul Primăriei Municipiului Timișoara, la Punctul de Lucru numărul 1: informare-coordonare, pe baza buletinului de identitate.

Modernizarea canalizării în zona de sud a Timișoarei - In zona Calea Martirilor - Musicescu rețeaua de canalizare existentă este situată la o cotă ridicată, este veche, subdimensionata și nu poate prelua toate apele menajere și meteorice din zonă. De asemenea, în ultimii ani în zonă s-a dezvoltat foarte mult construcția de locuințe, dar numai parțial acestea au putut fi racordate la canalizarea existentă. Lucrările ce vor urma studiului de fezabilitate vor încerca să înlăture aceste inconveniente, asigurând locuitorilor zonei condiții de trai mai civilizate. Prin această investiție se vor crea și condițiile tehnice pentru preluarea ulterioară la canalizarea orășeneasca a tuturor proprietăților din zona Calea Urseni - Uzina de apa nr.1, de avantajele acestor lucrări beneficiind în final o mare parte a locuitorilor din zona de sud a Timișoarei. Reabilitarea canalizării pe Calea Martirilor se va face începând de la intersecția cu strada Lidia, pe o lungime de 880 metri, continuându-se apoi pe strada Musicescu pe o lungime de 400 m. Valoarea totala a acestei lucrări este estimata la 22 miliarde lei. Lucrările vor incepe în semestrul II al acestui an, durata de execuție fiind de 1 an.

Rețeaua de transport în comun cu tramvaiul - Este vizată modernizarea străzii Kogălniceanu și implicit traseul liniilor de tramvai 1, 2 și 5. Lucrările au fost reluate pe sectorul dintre Gara de Est și Bd. Take Ionescu. Dacă condițiile meteorologice vor permite, vor fi continuate aceste lucrări până la intersecția cu str. Dragășani. Din 26.01.2003, s-a trecut la demontarea șinei de tramvai continuându-se cu lucrările la rețeaua de gospodărie subterană și a platformei pentru linia de tramvai. Tot pe str. Kogalniceanu, începând cu această lună se va trece la devierea rețelei de canalizare, în prezent, la intersecția cu str. Dragășani executându-se sondaje în vederea înlocuirii conductei de apa. Termenul de finalizare al acestor lucrări este decembrie 2004.

Salubrizare - În bugetul anului 2003 a fost alocată suma totală de 55 miliarde lei pentru acoperirea contravalorii lucrărilor de salubrizare, care au constat în: servicii de salubrizare stradală, achiziție, reparații și montare de mobilier stradal, salubrizare și igienizare spații verzi, deszăpezire stradală, salubrizare stații de transport în comun, colectare, încărcare și transport a deșeurilor depozitate ilegal pe domeniul public etc. În acest an suma alocată de la bugetul local este de 61,5 miliarde lei, cu 11,8 % mai mult decât în anul precedent. Pentru ca acești bani, care aparțin în fond întregii comunități locale, să nu fie cheltuiți în zadar și fără un rezultat vizibil, solicităm și sprijinul cetățenilor pentru menținerea curățeniei și păstrarea în bune condiții a bunurilor publice din Timișoara.

Legitimații de călătorie - Legitimațiile de călătorie pentru veteranii de război și urmașii acestora se eliberează, după data 29.01.2004 la Centrul de Gratuități a R.A. Transport Timisoara din Piața Badea Cârțan, nr.7. Aceste legitimații se vor elibera pe baza documentelor justificative, de către angajați ai R.A. Transport Timisoara. l l Call Center - Lansat la finalul lunii noiembrie, Call Center-ul Primăriei (969) Timișoara a înregistrat deja un număr mare de apeluri telefonice. Din 25 noiembrie, data la care a fost dat în folosință și până în prezent aproximativ 4.000 de persoane au apelat numărul de telefon 969 pentru a afla diverse informații legate de Primărie. Menționăm că pe perioada sărbătorilor de iarnă serviciul nu a funcționat. În momentul de față, la dispoziția cetățenilor se află informații privind: Acte și probleme, Cereri. Reclamații. Sesizări și Taxe și impozite. Reamintim că de luni până vineri, de la  8,00 la 22,00  cetățenii pot suna la 969 pentru a afla diverse informații legate de Primărie.

Taxe și impozite – În luna ianuarie 2004 Direcția economică din cadrul Primăriei a colectat taxe și impozite locale de la persoane fizice în valoare de aproape 22 de miliarde de lei.


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 26.02.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13499257