Un nou pod în Timișoara - Podul Bobâlna

Necesitatea realizării de poduri peste canalul Bega a constituit o permanentă preocupare pentru autoritățile locale, încă de la începutul secolului XX. 

În urma studiilor asupra circulației auto întocmite în 2004 a rezultat nevoia construirii a patru poduri peste Bega și în directă legătură cu acestea, a cinci traversări noi și două lărgiri ale căii ferate pentru a lega inelele de circulație din nord cu cele din sud.

Ca urmare a creșterii traficului în regim exponențial în Timișoara și din dorința de a scoate traficul greu din oraș, este necesară realizarea unei soluții tehnice menite de a degreva zona centrală și care să facă posibil accesul dinspre Calea Șagului, Calea Aradului, Calea Torontalului și Calea Lipovei spre Drumul European E60. Concluzia la care s-a ajuns a fost aceea de realizare a unui pod peste Canalul Bega, care să preia o parte a traficului rutier, urmând să facă legătura între cele două șosele de centură: Calea Aradului și Calea Șagului. Acest nou pod peste Canalul Bega, pe str. Bobâlna (între Calea Buziașului și Calea Lugojului) va avea patru benzi de circulație, piste pentru bicicliști, trotuare pietonale și un sistem de iluminat modern.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13656816