Lucrări la podurile Timișoarei

În ultimii ani principalele poduri din orașul nostru au suferit ample lucrări de reabilitare și modernizare, datorate stadiului precar în care se aflau și a faptului că erau ieșite din garanția acordată de constructor. 

Podurile la care Primăria Municipiului Timișoara a executat lucrări de consolidare sunt Podul Dacilor și Podul Mihai Viteazul. Aceste investiții sunt deja finalizate. Lucrările nu s-au oprit aici.

În momentul de față, sunt în curs de execuție lucrări de modernizare la: Podul Traian, de la Piața Maria și la Podul Decebal, de la fostele Băi Neptun.

În momentul de față, la Podul Traian, de la Piața Maria sunt date în lucru cele patru colțuri ale podului și bordurile, la Hunedoara, respectiv, Simeria. Acestea sunt lucrări complexe, datorită faptului că parte din ele se desfășoară manual, pentru a păstra arhitectura inițială a podului.

Odată primite aceste piese ale podului, vor fi finalizate și lucrările de modernizare. Bordurile le așteptăm chiar în luna august.

Ce urmează?

Primăria Timișoara are terminate studiile de fezabilitate pentru executarea de lucrări și la alte poduri și pasaje.

Este vorba despre consolidarea pasajului din Calea Șagului, pentru care sursa de finanțare este emisiunea de obligațiuni municipale din acest an. 

Apoi, consolidarea Podului Eroilor care este amplasat în cartierul Iosefin și asigură traversarea canalului Bega, făcând legătura între străzile  I. Văcărescu și D. Bolintineanu.

Podul Eroilor, dat în exploatare în anul 1938, poate fi considerat unul din podurile vechi ale municipiului Timișoara.

Podul de la Uzina de Apă este amplasat în partea de est a Timișoarei și asigură traversarea Canalului Behela, realizând legătura între strada Uzinei și strada Rozelor.

Acesta se află într-o avansată stare de degradare. Pentru menținerea în stare de viabilitate a străzii Rozelor se impune reabilitarea structurii podului uzina de Apă, astfel încât să facă față în condiții optime traficului și să aibă un gabarit corespunzător a două benzi de circulație, prin prisma standardelor în vigoare.

Podurile care mai există în orașul nostru

 • Podul Mihai Viteazul, de pe strada Dorobanților, anul construcției 1981;
 • Podul Dacilor, de pe strada Dacilor, anul construcției 1989;
 • Podul Decebal, de pe strada 3 August, anul construcției 1908;
 • Podul Michelangelo, de pe strada Michelangelo, anul construcției 1970;
 • Podul Tinereții, de pe strada Mihai Viteazul, anul construcției 1914;
 • Podul Traian, de pe strada 16 Decembrie, anul construcției 1916;
 • Podul Ștefan cel Mare , de b-dul G-ral Dragalina, anul construcției 1938;
 • Podul Muncii, de pe b-dul Iuliu Maniu, anul construcției 1978;
 • Pasaj Calea Șagului, anul construcției 1974;
 • Pasaje Slavici - Polonă, anul construcției 1984;
 • Pasaj 16 Decembrie, anul construcției 1979.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13399509