Aquatim - Investim în viitorul nostru

Toți suntem poluatori ai apei. Generăm ape uzate prin cele mai simple activități casnice de zi cu zi, ca să nu mai menționăm activitățile industriale. 

Una din responsabilitățile Aquatim este colectarea apei uzate și epurarea ei înainte de redarea circuitului natural. Costurile de operare ale sistemului de canalizare și ale stației de epurare se regăsesc în tariful de canalizare. Formula costurilor de protejare a mediului este ceva mai complicată însă, aceasta incluzând viitorul nostru pe termen lung.

La Aquatim ne-am asumat responsabilitatea de mediu pe termen lung și de aceea urmărim să investim în viitor. Din anul 2002 este în derulare la Aquatim programul ISPA de reabilitare a stației de epurare și de modernizare a canalizării având un buget total 45,3 milioane EURO, din care 70% din fonduri europene nerambursabile.

Începerea lucrărilor

Reabilitarea tehnologică a stației de epurare a orașului a început practic în octombrie 2004, prin demararea contractului de lucrări încheiat cu firma germană PWT Wasser- und Abwassertechnik GmbH. În prezent, pe șantier se desfășoară lucrări la bazinele de aerare, unde se toarnă betonul de egalizare, fundația bazinelor, a pereților despărțitori ai liniilor de aerare și a pereților exteriori. Putem spune că structura de rezistență a bazinelor de aerare este executata în proporție de circa 65%. În paralel lucrăm la cele patru bazine de decantare secundară (realizarea chesoanelor, umplere cu pământ, compactare etc.) și la proiectarea celorlalte obiecte din contract.

Stadiul actual

Componenta de reabilitare a stației de epurare, cu un buget de 30,2 milioane Euro include și construirea unei noi incinte pentru laboratorul de analize de calitate apă al Aquatim pe str. Mistral nr. 1 (Uzina de apă nr. 3). Lucrările sunt avansate, în prezent se lucrează la finisajele exterioare (tencuieli) și la structura de rezistență a acoperișului, atât la clădirea principală cât și  la depozitul de solvenți. Proiectele pentru instalațiile interioare sunt în curs de finalizare. Estimăm ca la finele lunii decembrie să avem gata de recepție întreaga construcție.

Loredana Leordean
loredana_leordean@aquatim.ro

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423466