4.000 de locuri de parcare

Încă de la înființarea sistemului de parcare Telpark, S.C. Administrarea Domeniului Public S.A. Timișoara, a avut ca principal scop construirea și amenajarea a cât mai multor parcări, respectiv locuri de parcare. În acest scop, s-au făcut demersuri în vederea găsirii unor investitori capabili să construiască noi parcări, în asociere cu ADP. De-a lungul timpului s-au purtat negocieri cu mai mulți investitori care inițial au părut foarte interesați, însă negocierile nu s-au concretizat, deoarece soluțiile propuse nu au fost în interesul timișorenilor.

De menționat faptul că, în cursul acestui an s-au purtat discuții cu o firmă din Spania și Clubul Politehnica Timișoara privind realizarea în asociere a unei parcări supraterane în zona stadionului "Dan Păltinișanu", pentru care nu am primit până în momentul de față propuneri concrete privind finanțarea proiectului și a structurii asocierii.

Ofertă concretă

În cursul lunii octombrie 2006, s-a primit o propunere concretă din partea unei firme, care dorește să încheie cu S.C. ADP.S.A. un contract de asociere în participațiune, în vederea realizării unei investiții constând în construirea unui număr de șapte parcări din care șase supraterane și una subterană totalizând un număr de 3.500 - 4.180 locuri de parcare pe un număr de șapte locații, investiție în valoare de 53.000.000 Euro și exploatarea în comun a acestora.

Finanțatorii proiectului propus pentru Timișoara au semnat anul acesta un contract similar în asociere cu Primăria Brașov, pentru construirea și exploatarea unui număr de 2.500 de locuri de parcare, în valoare de 26.000.000 Euro. La această dată proiectul Brașov se află în faza obținerii autorizațiilor de construire. Aceasta propunere de asociere a fost supusă și aprobării Consiliului de Administrație al S.C. ADP S.A. care a aprobat-o în unanimitate, în ședința din data de 26.10.2006.

Ce urmează?

Executivul Primăriei a înaintat un proiect de hotărâre de consiliu local, în vederea aprobării asocierii în participațiune dintre SC A.D.P. SA și firma respectivă, având ca scop realizarea investiției constând în construirea unui număr de șapte parcări, din care șase supraetajate și una subterana și exploatarea în comun a acestora.  Aportul S.C. Administrarea Domeniului Public S.A. Timișoara sunt terenurile pe care se vor construi cele șapte parcări, iar aportul firmei, sunt construcțiile ce se vor executa.  De asemenea, proiectul de hotărâre prevede și desemnarea constituirii unei comisii de minim șapte membrii în vederea negocierii clauzelor contractului de asociere în participațiune, după cum urmează: trei reprezentanți ai Consiliului Local; un reprezentant al Executivului Primăriei Timișoara; trei reprezentanți ai S.C. Administrarea Domeniului Public S.A.-Timișoara.

Rămâne la aprecierea Consiliului Local Timișoara aprobarea sau respingerea proiectului înaintat de executiv.

Locații propuse

  • Zona magazin BEGA, sub ceasul floral;
  • Zona BRD (Complex Studențesc);
  • Zona Circumvalațiunii;
  • Zona Brâncoveanu (magazin Kaufland);
  • Zona Piața 700;
  • Zona str. Bocșa (Parcare magazin BEGA);
  • str. D. Coresi – Zona Stadion Dan Păltinișanu.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13771288