Lucrări de modernizare la drumuri

De curând au fost finalizate lucrările de amenajare a unor străzi, investiþia de pe strada Paul Constantinescu (fosta Vasia Vasilescu) incluzând și realizarea unei parcări în zonă. 

Strada Paul Constantinescu (fosta Vasia Vasilescu) este situată în zona de sud-vest a Timișoarei, în zona de locuințe din Calea Șagului. Este delimitată de străzile Dreptatea și Lacului. Strada este prevăzută cu rețea de canalizare. Lucrările executate au urmărit îmbunătățirea circulației rutiere și pietonale.

Ce s-a făcut?

Pe tot sectorul s-a prevăzut amenajarea unui carosabil cu lățimea de 6,0 metri mărginit de trotuare. Pentru realizarea carosabilului de 6,0 metri pe toată lungimea a fost necesară mutarea a doi stâlpi pentru iluminatul public. Circulația pietonală s-a rezolvat prin amenajarea de trotuare de 1,5 metri lățime. Carosabilul a fost realizat cu fundație din balast și piatră spartă, iar la partea superioară s-a așternut un strat de uzură din beton asfaltic așezat pe 10 cm macadam. Carosabilul a fost încadrat cu rigolă carosabilă prefabricată din borduri.

În profil longitudinal s-au asigurat declivități minime necesare colectării apelor pluviale prin intermediul gurilor de scurgere existente și proiectate.

Pe întreaga lungime a sectorului executat s-au montat indicatoare rutiere adecvate pentru siguranța circulației și s-au executat marcaje.

Lucrările au fost executate de către S.C. ANTREPRIZA DRUMURI ȘI PODURI - GRUP COLAS TIMIȘOARA S.A. Valoarea lucrării de investiție este 937.544,34 RON.

Lucrări similare s-au realizat și pe străzile Ulpia Traiana și Traian Vuia.

Străzile Traian Vuia și Ulpia Traiana

Cele două străzi sunt situate în zona de sud a Timișoarei (Cartierul Plavăþ). Lucrările executate au urmărit îmbunătăþirea condiþiilor de circulaþie rutieră și pietonală din zonă: amenajarea unui carosabil cu lăþimea de 6 metri încadrat de borduri de 25x20 mărginit de trotuare de 1,2 metri lăþime; s-au montat indicatoare rutiere; s-au executat marcaje.

Lucrările au fost executate de către S.C.  DRUMURI MUNICIPALE S.A.

Sectoarele pe care s-a lucrat

  • Str. Traian Vuia – str. Mareșal Averescu (108,77 m);
  • Str. Mareșal Averescu – str. Mureș (302,50 m);
  • Str. Mureș – str. G. Muzicescu (413,00 m);
  • Str. Memorandului  - Blv. Liviu Rebreanu ( 401,50 m);
  • Str. Mareșal Averescu – Str. Mureș (308,05 m);
  • Str. Mureș – Str. G. Muzicescu (419,60 m).
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397718