O asociație intercomunitară

A fost constituită prima structură metropolitană destinată dezvoltării infrastructurii. Edilii Timișoarei și ai mai multor comune periurbane au avut, la sfârșitul lunii octombrie o întâlnire, la sediul municipalității timișorene, în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară. La discuții au fost invitați 15 primari din comunele aflate în zona de influență a Timișoarei, care va fi delimitată odată cu constituirea respectivei asociații. Același demers îl fac și alte municipalități din țară în această perioadă, în urma declarării de către guvern a unor municipii ca poli naționali de creștere. În baza noilor reglementări legale și a normelor europene, acești poli sunt "locomotive” ale dezvoltării și vor primi sume mari din fondurile structurale pentru proiecte majore. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Timișoara, care va fi formată din municipiului de pe Bega și alte localități limitrofe care doresc asocierea, va beneficia de 71, 5 milioane de euro.  Aceasta este suma care revine  Regiunii Vest pentru polul de creștere Timișoara, dar poate fi accesată doar pe bază de proiecte, care se vor realiza împreună cu localitățile din zona de influență a municipiului. Pentru constituirea asociației este necesar acordul fiecărui consiliu local în parte, acord preconizat a se obține în cursul lunii noiembrie, iar în decembrie ar putea să fie constituită asociația. Cum asocierea este liber consimțită, poate adera la ea oricare dintre comunitățile din jurul Timișoarei. Asociația se va constitui indiferent de numărul de membri, dar majoritatea comunităților din jurul Timișoarei agreează ideea.

Societate metropolitană de transport

A fost semnat protocolul de înființare a Societății metropolitane pentru transport Timișoara de către primarii din Timișoara, Moșnița Nouă, Ghiroda și Remetea Mare. Este vorba despre o asociere în vederea extinderii transportului public timișorean către aceste comune, precum și despre promovarea unor proiecte viitoare pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de transport.

Asociația este deschisă și pentru alte comune care doresc să facă parte din această structură, al cărei obiectiv este realizarea de proiecte care să ducă la căi și mijloace de transport mai moderne, rapide și eficiente. Este prima structură metropolitană care a fost constituită până acum la noi. Protocolul a fost parafat la finalul întâlnirii care a avut ca scop discutarea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Timișoara, care deschide noi perspective de realizare a unor proiecte de infrastructură.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13399082