Tramvaie noi
Consiliul Local Timișoara a aprobat chiar de ziua orașului nostru hotărârea privind  aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne/externe în valoare de maxim 50 milioane euro în vederea achiziționării de tramvaie și modernizarea depoului.
Demersurile au începute încă din anul 2008, când Consiliu Local Timișoara a aprobat demararea contractării acestui împrumut prin realizarea unor studii de oportunitate și de impact financiar al împrumutului asupra bugetului local și al gradului de îndatorare al Municipiului Timișoara. Documentația realizată de experți independenți arată că vârful maxim de îndatorare al Municipiului Timișoara va fi de sub 20% în anul 2012, nivelul de îndatorare scăzând anual până la 6,20% la finalul perioadei de creditare. Analiza vizează toate creditele pe care municipalitatea le are în momentul de față, în condițiile în care plafonul legal de îndatorare este de 30%.
Executivul Primăriei Municipiului Timișoara preconizează că până la sfârșitul acestui an să se desfășoare licitația pentru achiziția tramvaielor. În prima etapă se vor achiziționa maxim 15 tramvaie și se va moderniza depoul de tramvaie de b-dul Dâmbovița unde se va asigura mentenanța noilor tramvaie.
Perioada împrumutului este de minim 15 ani și de maxim 20 de ani.
 
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13517679