Forarea de noi fântâni publice
Primăria Municipiului Timișoara a continuat și în acest an programul de execuție de noi fântâni publice pe raza municipiului Timișoara. La întocmirea acestui program s-a ținut seama și de solicitările venite din partea cetățenilor.

Din 1996 până în prezent în Timișoara au fost forate 53 de fântâni forate , în perioada noiembrie 2003 - februarie 2004 urmând să fie realizate alte 9 fântâni, în următoarele amplasamente:

l Cartier Ronaț (pavilioane CFR)
l Cartier Ghiroda (str. Þepeș Voda)
l Cartier Dâmbovița (str. Fructelor)
l Piața Vidraru ( str. Duzilor)
l Zona V. Pârvan (str. B. Iscovescu)
l Str. Popa ªapca
l Zona Detunata (str. Abrud)
l Zona Demetriade (str. Foișor)
l Cartier Freidorf (str. Ion Slavici)

Aceste fântâni vor fi forate la o adâncime de peste 100 m, având un debit de 3 mc/h, fiind dotate cu pompa submersibila, hidrofor presostat.

Tot în această perioadă va fi realizată o noua fântână publică în Piața Unirii. Execuția acestei fântâni s-a impus atât datorita vechimii fântânii deja existente, care a fost forată în anul 1986, cât și uzurii echipamentelor acesteia. Această nouă fântână publică ce se va realiza în Piața Unirii se va executa la aceeași adâncime cu cea existentă (280 m), urmând să se păstreze același amplasament pentru furnizarea apei către populație. Finalizarea acestei lucrări se va face în luna februarie a anului 2004.

Apa captată la cele 10 fântâni amintite mai sus va corespunde din punct de vedere al proprietăților chimice și bacteriologice condițiilor de potabilitate prevăzute în normativele legale.
Verificarea calității apei la toate fântânile de pe raza municipiului nostru se face trimestrial de către Primăria Municipiului Timișoara împreună cu Direcția de Sănătate Publică.
 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13344371