Primăria Timișoara continuă investițiile în modernizarea sistemului centralizat de termoficare
Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare are în vedere conformarea la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și creșterea eficienței în alimentarea cu căldură
 
Primăria Municipiului Timișoara anunță semnarea contractelor de servicii și lucrări pentru proiectul de retehnologizare a sistemului centralizat de termoficare. Proiectul se derulează în perioada noiembrie 2010 – decembrie 2013, valoarea totală a sa fiind de 255.196.884 lei, fără TVA, din care contribuția financiară nerambursabilă din Fondul de Coeziune este de 118.666.548 lei, contribuția din bugetul de stat este de 106.799.895 lei, iar contribuția din bugetul local este de 29.730.441 lei.
 
Proiectul „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană” este co-finanțat din Fondul de coeziune, prin Programul Operațional Sectorial Mediu, Axa prioritară 3, Sector termoficare.
 
Obiectivul proiectului este îmbunătățirea calității factorilor de mediu și stării de sănătate a populației, ca urmare a investițiilor în infrastructură, impuse de politica de coeziune economico-socială a Uniunii Europene.
 
Proiectul va permite scăderea concentrațiilor emisiilor de SO2 (dioxid de sulf) și NOx, (oxizi de azot) care în prezent depășesc limitele maxime admise și va îmbunătăți eficiența energetică a sistemului de încălzire, deoarece proiectul prevede și investiții în reabilitarea rețelelor.
 
Lucrările majore ale proiectului sunt: retehnologizarea a două cazane de apă fierbinte (CAF2 și CAF4) din CET Centru, retehnologizarea a trei cazane de abur CA1, CA2, CA3 din CET Sud, instalație nouă de desulfurare în CET Sud, retehnologizarea pompelor de transport din CET Centru și CET Sud.
 
Pentru realizarea acestor lucrări au fost organizate licitații publice deschise, criteriul de atribuire fiind de natură economică (prețul cel mai mic). Astfel, în prezent s-au atribuit toate cele 4 contracte de lucrări după cum urmează:
 
 
Retehnologizarea pompelor de transport  din CET Timisoara Centru și CET Timișoara Sud
În data de 15 septembrie 2011 a fost  semnat un contract cu S.C ROMELECTRO S.A  pentru modernizarea pompelor de transport agent termic din CET Centru și CET Sud pentru reducerea consumului energetic și creșterea  eficientei sistemului de termoficare din Municipiul Timisoara.
 
Retehnologizarea a două cazane de apă fierbinte (CAF 2 și CAF 4) din CET Centru
În data de 31 Octombrie 2011 a fost semnat un contract cu S.C. Energomontaj S.A. pentru retehnologizarea cazanelor de apă fierbinte din Cet Centru în vederea realizării sarcinii termice nominale utile, reducerea emisiei de Nox, asigurarea randamentului termic al CAF-urilor și creșterea disponibilităților CAF-urilor la 90%.
Nivelul concentrației NOx în gazele de ardere uscate (3%O2) evacuate prin coșul de fum se va limita la 200 mg/Nmc la funcționare cu gaz natural și 450mg/Nmc la funcționare cu CLU.
 
Noua instalație de desulfurare (DESOX) în Cet Sud
În data de 17 Noiembrie 2011 a fost semnat contractul cu compania ANDRITZ AG care presupune servicii de proiectare, achiziție instalație desulfurare, lucrări de demolări la canale gaze existente VG - coș fum, lucrări construcții și instalații, lucrări de montaj.
 
Retehnologizarea a trei cazane de abur CAE1, CAE2, CAE3  (IMA6) în CET Sud
În data de 6 Decembrie 2011 a fost semnat contractul cu S.C. ROMENERGO S.A. pentru retehnologizarea a trei cazane de abur (CAE1, CAE2, CAE3) pe lignit de 100 t/h, 2500C care aparțin de IMA6 pentru arderea cu NOx redus, pentru creșterea eficienței și montarea unui sistem de monitorizare a emisiilor poluante la coșul de evacuare.
 
MANAGER PROIECT,
ING. ZUBAȘCU IOAN
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423557