Situația acțiunilor de deszăpezire în intervalul 03 - 07 februarie 2012
În conformitate cu “PLANUL OPERATIV DE ACȚIUNE PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ ÎN ANUL 2011-2012”,  pentru combaterea urmărilor fenomenelor meteorologice periculoase de înzăpezire și viscol, în perioada 03 – 07 februarie 2012,  s-a acționat astfel:

1. SC  DRUMURI MUNICIPALE  SA:

    UTILAJE  - 25
    PERSONAL 40 operatori/tura
    

    RETIM  ECOLOGIC SA:

    UTILAJE  -25
    PERSONAL- 159 operatori

2.     De asemenea, a fost necesară mobilizarea următoarelor societăți cu următoarele efective:
-SC DRUFEC CONS SRL :  48 angajați ,     12 utilaje;
-SC CRUZEIROS SRL : 53 angajați,     13 utilaje;
-SC BINDALIM SRL : 18 angajați,     5 utilaje;
-SC DANYFLOR SRL : 10 angajați,     2 utilaje;
-SC HORTICULTURA SA: 75 angajați,     8 utilaje;
-SC DERATON SRL : 15 angajați,     3 utilaje;
-SC SUPERCONSTRUCT SRL : 2 utilaje;
-SC DRUMCO SA : 2 utilaje;
-SC PIEȚE SA : 14 angajați,     10 utilaje.  
- S.C ADP S.A.: 58 persoane,     6 utilaje
-REGIA AUTONOMĂ DE TRANSPORT : 81 angajați,     10 utilaje;

3.    FORȚĂ SPECIALĂ – 200 PERSOANE

Datorită căderilor masive de zăpadă într-un interval de timp foarte scurt a fost necesar să se intervină în zilele de sâmbătă/ duminică și cu 4 detașamente- 200 persoane de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Timișoara care au acționat în următoarele zone:
-    intersecția Pârvan – Michelangelo;
-    intersecția Piața Consiliul Europei;
-    sens giratoriu Punctele Cardinale;
-    sens giratoriu Piața Mărăști – Calea Aradului;
-    de asemenea au intervenit și în următoarele zone: Piața Dacia și străzile adiacente, zona Centrală și străzile adiacente;
-    calea Lipovei;
-    complex Doina;
-    Piata Badea Cartan.

4.    Tot în această perioadă funcționarii Direcției de Mediu au acționat pentru mobilizarea cetățenilor, asociațiilor de proprietari, agenților economici și instituțiilor publice în vederea îndepărtării zăpezii și împrăștierea de materiale antiderapante (sare) în cartierele municipiului Timișoara, astfel:

-    în zona Circumvalațiunii – Dacia pe următoarele străzi: Calea Circumvalațiunii, Ghe.Lazăr, Brândușei, Teiului, Burebista, Amforei, Piața Dacia, Timiș.
-    în zona Traian;
-    în zona Tinereții – Iuliu Maniu;
-    în zona 16 Decembrie 1989;
-    în zona  Căii Girocului;
-    în zona Adolescenței și străzile adiacente.
În cazurile în care asociațiile de proprietari, respectiv  agenții economici nu s-au mobilizat în vederea îndepărtării zăpezii au primit somații scrise de la  consilierii Direcției de Mediu. Astfel, au fost aplicate un număr de  59 de somații.
În cadrul Dispeceratului organizat la Primăria Municipiului Timișoara au fost înregistrate un număr de 89 de sesizări telefonice.
            
În perioada  03 – 07 februarie 2012  au acționat:
-    13 societăți
-    123  utilaje
-    771 persoane
-    371 tone sare și clorură de calciu,
-    62.000 litri de soluție antiderapantă

În această perioadă,  stratul de zăpadă depus ca urmare a căderilor de zăpadă, a depășit în anumite zone ale orașului 33 de cm. Menționăm faptul că, această cantitate de zăpada a determinat o mobilizare deosebită atât a utilajelor cât și a  echipelor de intervenție. Putem afirma faptul că, această cantitate de zăpadă corespunde echivalentului depunerilor de zăpadă din ultimii 5 ani.

Până la această dată, au fost degajate căile principale de circulație rutieră, cu prioritate a celor care constituie trasee ale mijlacelor de transport în comun, precum și stațiile mijloacelor de transport în comun. Din numărul de 1.000 de străzi incluse în programul de salubrizare al Municipiului Timișoara, în aceste zile s-a intervenit pe cele 423 străzi incluse în programul de deszăpezire, în aceste zile urmând a se proceda și la dagajarea străzilor secundare - 80 în partea de Nord a Municipiului Timișoara și 50 în Zona de Sud a Municipiului Timișoara.

Funcție de temperaturile diurne și nocturne care se vor înregistra în perioada imediat următoare, se vor degaja și celelalte străzi ale municipiului Timișoara.
 
În această perioadă s-a lucrat cu prioritate deszăpezirea căilor de acces în școli, spitale, grădinițe, stațiile mijloacelor de transport în comun, intersecții, poduri și pasaje rutiere.
                                                                                                                  PRIMAR
Dr.Ing. GHEORGHE CIUHANDU


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397266