Pericol de inundații
Având în vedere faptul că Administrația Națională de Meteorologie-CMR Banat Crișana a transmis că în perioada următoare aria precipitațiilor se va restrânge treptat, iar vremea va intra într-un proces de încălzire, existând pericolul producerii de inundații ca urmare a topirii zăpezii, vă transmitem câteva recomandări care trebuie respectate în această perioadă de către cetățeni, asociații de proprietari/locatari, agenți economici, instituții publice și celelalte persoane juridice:

-    îndepărtarea zăpezii de pe acoperișurile clădirilor pentru a evita pericolul căderii acesteia pe trecători;
-    îndepărtarea țurțurilor care se formează pe elementele de construcție ale clădirilor, evitând riscul producerii unor accidente;
-    eliberarea gurilor de canalizare și a șanțurilor pentru ape pluviale, pentru a permite scurgerea apei rezultate din topirea zăpezii și a gheții.

Până în momentul de față societățile implicate în deszăpezire au transportat un volum de 5.800 metri cubi de zăpadă de pe străzile Timișoarei.

Pentru ca SC Aquatim să poată curăța și dezgheța gurile de canal, rugăm cetățenii să își mute mașnile parcate pe gurile de canal. În acest fel, în cazul unei topiri bruște a zăpezii să poată fi evitată producerea de inundații. Noua Stație de Epurare a orașului inaugurată anul trecut are o capacitate suplimentară cu 30% mai mare, de prelucrare a apei, decât cea veche.


Cetățenii pot semnala situații punctuale de guri de canal blocate la dispeceratul Aquatim: telefon 0256.201.362, orar non-stop.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13344267