Perdea forestieră de protecție
Edilitar Extinderea municipiului Timișoara în partea de vest și situarea acestuia în plină câmpie a determinat realizarea unei perdele forestiere de protecție în direcția nord-vest, direcție cu vânturi dominante. Din hărțile vechi reiese că, în trecutul nu prea îndepărtat, în această zonă a existat o pădure.

Pentru realizarea acestei perdele de protecție, Primăria Timișoara a demarat lucrările în toamna anului 2001, plantându-se până în primăvara anului 2004 o suprafață de 7 hectare, până în primăvara acestui an se dorește dublarea acestei suprafețe.

Această perdea forestieră este amplasată pe o pășune ce aparține municipiului Timișoara, delimitată de strada Ovidiu Balea, calea ferată Timișoara - Arad și Calea Torontalului.

Perdeaua, împrejmuită cu un gard de protecție, are o lățime de 60 metri și este realizată în trepte în direcția vânturilor dominante, asigurându-i astfel penetrabilitatea. Pe lângă funcția de protecție a viitorului cartier rezidențial “Ovidiu Balea” împotriva vânturilor dominante, perdeaua va avea și o funcție recreativă, va funcționa ca o pădure-parc, ceea ce a impus o gamă cât mai variată de specii: tei, arțar, molid, prun roșu, realizându-se o diversitate de forme și culori.

În toamna lui 2004, Primăria Municipiului Timișoara a extins perdeaua cu încă 3 ha, până la Calea Torontalului, plantând un număr de 2030 bucăți de arbori din speciile: arțar, ulm, stejar, sâmbovină, tei, frasin, corcoduș și arbuști din familia leguminoaselor cum este Amorpha fruticosa, a căror fructe sunt o excelentă hrană pentru fazani.

Perdeaua forestieră va atinge în viitor aproximativ 50 hectare, realizându-se astfel un coridor verde până la Pădurea Verde, cu rol de protecție, de recreere, un mediu prielnic pentru dezvoltarea faunei și crearea unui microclimat favorabil în timpul verilor cu temperaturi ridicate, a anunțat primarul Gheorghe Ciuhandu.


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423348