Proiect de lege pentru interzicerea petardelor
Având în vedere numărul mare de accidente provocate de folosirea neadecvată a materialelor pirotehnice (petarde, rachete, artificii etc.) în perioada sărbătorilor și în cea premergătoare acestora, dar și de gravitatea acestor accidente care s-au soldat cu mutilarea mai multor oameni, viceprimarul Adrian Orza a solicitat, în mod oficial parlamentarilor de Timiș inițierea unui proiect de lege care să prevină acest gen de situații.

Noua lege ar trebui să vizeze atât, un control mai riguros al intrării în țară a acestor materiale pirotehnice, cât și înăsprirea contravențiilor vis-a-vis de cei care folosesc aceste materiale. De asemenea, noua lege ar trebui să vegheze la respectarea prevederilor referitoare la faptul că doar persoanele juridice autorizate pot achiziționa și folosi aceste materiale pirotehnice, și să sancționeze drastic persoanele fizice prinse că achiziționează și folosesc petarde, artificii etc. indiferent de perioada anului.

De asemenea, se solicită reintroducerea licenței de import, care restricționează numărul firmelor care pot importa materiale pirotehnice, măsură care implicit conduce la scăderea cantității de petarde, artificii etc. care intră în țară. Comparativ cu 2003, când exista o asemenea prevedere, și când au fost introduse, în țară, circa 250 de tone de materiale pirotehnice, anul acesta cantitatea a ajuns la aproximativ 3.000 de tone.

De asemenea, noul act normativ ar trebui să vizeze și gradul de periculozitate a acestor materiale și să interzică folosirea celor care prezintă pericol pentru populație.

Municipalitatea a constatat că actele normative din acest domeniu sunt prea permisive, și că înăsprirea legislației ar conduce la reducerea considerabilă a disconfortului pro­dus de aceste materiale pirotehnice și ar evita riscul acci­den­tărilor.

Această solicitare privind inițierea unui act legislativ ca­re să vizeze reglementarea regimului materiilor explozive a fost trimisă în mod oficial, fiecărui birou teritorial al parlamentarilor județului Timiș.


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13399198