Piața Iosefin în curând, finalizată
Ex-vicepreședintele Bundestag-ului German, doamna dr. h. c. Susanne Kastner, membru al Bundestag-ului, președinte al Comisiei de Apărare al Bundestag-ului German, președinte al Grupului Parlamentar de Prietenie Româno-German, al Forumului Româno-German și al asociației „Rumänien-Soforthilfe“ a făcut o vizită la Piața Iosefin pentru evaluarea stadiului lucrărilor. D-na Kastner s-a declarat foarte mulțumită de stadiul lucrărilor.

Piața Iosefin a fost concepută împreună cu Piața de Gros din Timișoara realizată din fonduri de la Guvernul Germaniei, și reprezintă contribuția Timișoarei în cadrul acestui proiect. În acest moment lucrările la noua piață sunt în curs de finalizare, se lucrează la amenajări interioare, finisaje, montare tâmplărie și ascensoare.

În zona pieței se va reorganiza circulația mașinilor, urmând să fie realizate și 450 de locuri de parcare, piste de bicilete, o zonă verde și o fântână arteziană.

Piațea agro-alimentară de cartier, noua construcție este formată dintr-o clădire cu parter, mezanin și două etaje.

Funcțiunile pieței:

La subsol este amplasată zona de servicii, cu: 12 boxe pentru depozitare temporară a mărfurilor, depozit general, încăpere cu  rezervor de apă și stația de pompe, încăpere pentru Post Trafo și zona de grupuri sanitare, accesibilă publicului.  

La parter este zona de comerț și desfacere marfă cu o platformă liberă cu cca. 250 de mese pentru comercializarea de zarzavaturi, legume și fructe, cuve și fântâni pentru spălarea zarzavaturilor, legumelor și fructelor, două scări, un lift panoramic pentru persoane, două lifturi pentru marfă, două lifturi pentru marfă/persoane, scara de serviciu, grup sanitar pentru persoane cu handicap. În zona de deservire va exista: încăpere aprovizionare cu marfă, încăpare colectare/depozitare deșeuri, încăpere depozitare cântare.

La nivelul supantei este amplasată o zonă de comerț/desfacere marfă cu 28 de spații/unități separate prin pereți de grilaj metalic (loc de expunere și comercializare pentru flori și fructe), sectorul  pentru vânzare de cereale cu opt unități și  sectorul  pentru vânzare cu zece unități,  două scari, 1 lift panoramic pentru persoane, teresă vânzare /expunere flori pe timp favorabil, un punct de apă pentru sectorul de flori și unul pentru sectorul pește/cereale. În zona  de serviciu: spațiu aprovizionare marfă  cu două lifturi și spațiu de colectare/depozitare deșeuri, vestiare, un depozit, scară și două lifturi de serviciu pentru marfă/persoane.

La etajul întâi va fi o zonă de comerț/desfacere marfă cu 32 spații/unități pentru comercializare de produse proaspete (lactate, carne și produse derivate). Fiecare unitate este prevăzută cu un mic vestiar cu chiuvetă, terasă vânzare/expunere pe timp favorabil, două scări, un lift panoramic pentru persoane, o fântână.

La etajul al doilea este zona de comerț/desfacere marfă pentru sectorul de alimentație publică cu 12 spații/unități  aferente, 22 spații pentru comercializare de mărfuri nealimentare de uz casnic și gospodăresc,  două scări, un lift panoramic pentru persoane, o fântână.

Fiecare din unitățile de vânzare de la sectorul alimentatie publica va fi legată la alimentare cu apă (chiuvete individuale), la canalizare și vor fi prevăzute separat cu alimentare cu energie electrică.  


Biroul Relații Publice

Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 03.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13833560