Program de urmărire a lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai, din zona centrală
Urmare a lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai din zona centrală a orașului, respectiv străzile Nemoianu, Ferdinand, 16 Decembrie 1989 până la Podul de la Maria, a fost stabilit un program de urmărire a modului în care se execută lucrările.

Astfel:

Lucrarea va fi împărțită în 3 sectoare:

- sector I - Piața 700 - Piața Horațiu;

- sector II - Piața Huniade – Catedrală;

- sector III - Catedrală - Pod Maria

Fiecare sector are câte un diriginte de șantier care este prezent în permanență la punctul de lucru aferent și urmărește îndeaproape desfășurarea lucrărilor. Aceștia vor raporta în fiecare zi la Primăria Timișoara informații referitoare la:

- stadiul lucrărilor (încadrarea în graficul de execuție),

- personalul care participă la execuția lucrărilor,

- utilajele care participă la execuția lucrărilor,

- problemele deosebite apărute în ziua respectivă.

 

Atribuțiile Primăriei

 

Primarul Gheorghe Ciuhandu a precizat că aceste lucrări sunt coordonate de viceprimarul Dorel Borza, care are în fiecare vineri ședințe de coordonare a acestor lucrări. Inspectorii Primăriei Timișoara vor urmări în permanență desfășurarea lucrărilor din zonă și a organizării de șantier cu privire la:

- evacuarea în totalitate a pământului și molozului re­zultat din săpătură în locurile special amenajate pentru acest scop, și art. 4, literele a,b,c,e,g referitoare la:

- delimitarea clară a perimetrului ocupat de organizarea de șantier;

- respectarea perimetrului delimitat și aprobat pentru organizarea de șantier. Pentru depășirea perimetrului se vor percepe taxe de ocupare a domeniului public în conformitate cu legislația în vigoare;

- întreținerea sistemelor de dirijare a circulației în condițiile tehnice prevăzute de normativele în vigoare, asigurând permanent condiții pentru buna circulație a vehiculelor și a pietonilor;

- semnalizarea corespunzătoare a punctelor de lucru care afectează trotuarele și partea carosabilă a străzilor pentru a evita producerea de accidente de circulație;

- amplasarea la punctele de lucru de panouri care să indice: denumirea și adresa lucrării, denumirea bene­ficiarului, denumirea proiectantului, denumirea con­structorului, număr Autorizație de Construcție, eliberată de, termen de execuție, data începerii și data finalizării.

De asemenea, pe timpul execuției lucrărilor se vor lua măsuri pentru asigurarea accesului salvării la Spitalul de copii și să se respecte prevederile Hotărârii Consiliului Local 337/2003, art. 1, lit. e.

 

Rolul Comisiei de Circulație

 

În paralel, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Timișoara se întâlnește în fiecare joi, și a stabilit următoarele măsuri în vederea descongestionării traficului:

- Deschiderea circulației în ambele sensuri pe străzile A. Mureșan, A. Seiller și N. Titulescu (sector Dragalina - Jiul);

- Crearea unui culoar de circulație între str. 1 Mai (Sf. Ioan) și str. L. Blaga (în acest sens). Propunerea vizează descongestionarea str. Gh. Lazăr (între Gh. Dima și Alecsandri) și a străzii V. Alecsandri - L. Blaga pe sectorul Piața Unirii și Piața Libertății.

 

Redeschiderea temporară a circulației rutiere

 

Ca urmare a finalizării lucrărilor pregătitoare (verificări, încercări, probe) la Podul Traian, Comisia de Circulație a stabilit redeschiderea temporară a circulației rutiere din data de 10.03.2005 până în data de 15.04.2005 pe ambele sensuri peste acest pod în vederea racordării circulației rutiere către și dinspre Splaiul Nicolae Titulescu.

Menționăm că circulația rutieră pe Bv. Ferdinand rămâne închisă de la intrarea pe sub pasajul denivelat al podului Traian către Catedrala Mitropolitană spre P-ța Horațiu pe ambele sensuri. Celelalte restricții rămân neschimbate.

Pentru fluidizarea circulației rutiere, pe tronsonul Bv. Gen. I. Dragalina - Bv. Republicii - str. Jiul s-au modificat planurile de desfășurare a fazelor de semaforizare.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13846713