Închiderea circulației rutiere în zona istorică
Zona istorică a orașului face parte din patrimoniul comunității noastre și avem datoria de a menține în bună stare această moștenire. Avem acum oportunitatea unei finanțări europene și  începem lucrările de reabilitare în patru piețe: Piața Unirii, Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe, Piața Gen.Traian Doda (fostă Țarcului) și zece străzi - Sergent Constantin Mușat, Vasile Alecsandri - pe tronsonul dintre Piața Unirii și Piața Libertății, Lucian Blaga - pe tronsonul  dintre Piața Libertății și Piața Huniade, Florimund Mercy, Francesco Griselini, Strada Fără Nume, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu și Enrico Caruso.

Pentru buna desfășurare a lucrărilor, au fost decise o serie de măsuri referitoare la traficul rutier:

Închiderea totală a circulației rutiere pe sensurile de la Gheorghe Lazăr spre Modex și Piața Mărăști spre Modex:

Începând de luni, 18 noiembrie, nu se va circula în zona Pieței Sfântul Gheorghe, pe străzile Enrico Caruso, gen. Praporgescu, Strada fără nume, pe strada Mercy de la 9 Mai la Savoya.  De asemenea, va fi închis total traficul rutier în zona Pieței Libertății  pe strada Vasile Alecsandri (de la strada 9 Mai la strada Dimitrie Cantemir), pe strada  V V Delamarina de la strada Alba Iulia la Lucian Blaga, pe strada E. Ungureanu de la V V Delamarina la strada 9 Mai.

Modificări de sens unic - Pe strada D. Cantemir sensul actual se va inversa pe direcția Telbisz spre L. Blaga. Străzi cu restricții de circulație Străzi cu acces doar pentru riverani: V. Alecsandri  de la Savoya la 9 Mai, V V Delamarina pe tronsonul Sf Ioan -Piața Libertății, strada L Blaga pe direcția J. Bolyai- D.Cantemir, cu mențiunea că pe cele două străzi se menține sensul de mers, Savoya între V. Alecsandru -Mercy.  Pe strada L Blaga pe tronsonul IC Brătianu-J Bolyai și pe V Alecsandri pe tronsonul Savoya- Piața Mărăști este dublu sens pentru toate autovehiculele.

Atenționăm șoferii că nu se va mai putea face traversarea de la nord la sud a orașului prin zona Cetate și  vor trebui să aibă în vedere  faptul că va fi permisă circulația vehiculelor autorizate pentru lucrări, cele care intră și ies din șantier.

Menționăm că la finalizarea lucrărilor, ca în orașele istorice europene, străzile din zona Cetate vor deveni pietonale.

Recomandăm șoferilor să folosească parcările municipalității: Piața 700, cea din spatele magazinului Bega, Hotel Central, Piatra Craiului, cea care aparține CJT de lângă Materna, precum și parcările private din zona centrală.


Nicolae Robu,
Primarul Timișoarei


atasament

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13423525