Lucrări la drumuri

Ulpia Traiana

Fondurile care pot fi alocate anual lucrărilor de drumuri nu permit modernizarea tuturor străzilor din municipiul Timișoara într-o perioadă scurtă de timp. De aceea, Primăria Municipiului Timișoara încearcă modernizarea unui număr cât mai mare de străzi în fiecare an, în limita acestor fonduri.

Una din străzile care urmează să se modernizeze în acest an este Ulpia Traiana. În acest sens a fost întocmită o documentație tehnică, fiind aprobată de către Consiliul Local al Municipiului Timișoara.

Strada Ulpia Traiană este situată în zona de sud - vest a municipiului Timișoara fiind delimitată de străzile Memorandului și Musicescu. Reparația acestei străzi se va face pe trei sectoare:

- pe sectorul dintre str. Memorandului și Bd. Rebreanu, unde strada este pietruită cu macadam degradat, având numeroase denivelări și gropi

- de asemenea, între str. Lidia și str. Mureș strada este pietruită cu o pietruire foarte degradată având numeroase denivelări și gropi, din cauza acestora circulația desfășurându-se anevoios în perioadele umede ale anului;

- între str. Mureș și Musicescu strada are o îmbrăcăminte din pavele din piatră naturală cioplită, îmbrăcămintea fiind foarte denivelată.

Prin modernizarea acestei străzi se dorește asigurarea unor condiții de circulație corespunzătoare. Se va realiza o suprafață carosabilă cu 2 benzi de circulație de 6 metri încadrată cu zone verzi și cu trotuare lângă imobile de 1,2 - 1,4 metri. Apele meteorice de pe suprafața carosabilă cât și de pe trotuarele și zonele verzi vor fi preluate de gurile de scurgere de pe partea carosabilă, iar de acolo sunt dirijate spre galeriile de colectare și evacuare a apelor.

Odată cu modernizarea străzii se vor realiza și racordurile la străzile laterale, Glad, Eneas, Lidia, Muzi­ces­cu, Mureș.

Pentru sigu­ranța circulației se vor executa marcaje pe suprafața caro­sa­bilă și se vor monta indicatoare rutiere.

 

Strada Mangalia

 

Intervențiile repetate la rețelele tehnico-edilitare, îmbă­trânirea îmbrăcămintei bitu­minoase precum și fondurile insuficiente alocate an de an municipiului Timișoara pentru lucrări de drumuri, au dus la deteriorarea accentuată a unui număr mare de străzi.

Un astfel de exemplu îl repre­zintă strada Mangalia situată în zo­na Iosefin și delimitată de străzile Budai Deleanu și de spl. T. Vla­di­mi­rescu.

Această stradă asigură le­gă­tura rutieră și pietonală a zonei cu trama stradală majoră a muni­cipiului, cât și cu rețeaua de transport în comun și are o lungime de 711 metri.

Partea carosabilă, având o îmbrăcăminte bituminoasă așezată pe blocaj din bolovani de râu, este complet degradată, prezentând fisuri, gropi, făgașe, conducând la disconfort în circulația rutieră. De asemenea, trotuarele din beton alipite imobilelor, prezintă degradări datorate spargerilor în urma intro­ducerii rețelelor edilitare.

Pentru remedierea situației a fost întocmit un studiu de fezabilitate în vederea modernizării străzii Mangalia, studiu care a fost aprobat în ședința Consiliului Local Timișoara.

Amenajarea acestei străzi va include atât îmbunătățirea condițiilor de circulație rutieră cât și pietonală în această zonă, urmând să fie amenajate și trotuarele degradate. Odată cu modernizarea acestei străzi se vor realiza și ra­cordurile la străzile laterale: Budai Deleanu, Pla­ta­nilor, Preyer, Vla­huță, spl. Tudor Vladi­mi­rescu.

În scopul asigurării nece­sităților de parcare a auto­turismelor din perimetrul străzii Mangalia, s-au prevăzut 15 locuri în parcarea amplasată la intersecția cu str. Ion Budai Deleanu. De asemenea, pentru siguranța circulației, se vor exe­cuta marcaje pe suprafața caro­sa­bilă și se vor monta indicatoare rutiere.

Deoarece starea avansată de de­gra­dare a străzii creează nume­roa­se probleme pentru circulația locuitorilor din zonă, precum și pen­tru cei în tranzit, Primăria Muni­cipiului Timișoara dorește de­ma­rarea lucrărilor de execuție încă din acest an, condițiile de circulație ne­fiind specifice pentru un municipiu de mărimea și importanța Timișoarei.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662371