Cetățeni de Onoare ai Timișoarei
În ședința festivă din data de 13 mai 2004, Consiliul Local Ti­mișoara, la propunerea primarului Gheorghe Ciuhandu a decernat zece noi titluri de cetățeni de onoare ai Timișoarei. Din nefericire doi dintre noii cetățeni de onoare ai Timișoarei nu mai sunt în viață pentru a se bucura de această distincție: jurnalistul Iosif Costinaș și Dionisie Lința.

Primul care a primit acest titlu a fost ambasadorul SUA la București, Excelența Sa Michael Guest, pentru întreaga sa activitate, de promovare a imaginii municipiului Timișoara. A urmat Consulul Germaniei la Timișoara Klaus Peter Marte, pentru întreaga sa activitate, care a adus reale beneficii Timișoarei. Consulul Germaniei a contribuit la atragerea de asistență financiară pentru Spitalul Louis Țurcanu  (800.000 euro), la sprijinirea Satului de Copii Rudolf Walter, la acordarea de burse pentru pregătire profesională, în Germania, la înzestrarea Universității Politehnice din Timișoara, a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, la atragerea de subvenții pentru Radio Timișoara, sponsorizarea Liceului Nikolas Lenau, a Operei de Stat, a Teatrului German, a Centrului Cultural German din Timișoara etc.

Soții Karl - Ernst Nowak și Dorina Nowak au primit această distincție pentru întreaga lor activitate și sprijin oferit Timișoarei, prin acțiunile organizate reușind să colecteze donații în bunuri materiale și în bani destinate ajutorării și reabilitării Spitalului de Urgență pentru Copii „Lous Țurcanu” Suma oferită de fundația condusă de soții Nowak, numai, pentru modernizarea Spitalului de Pediatrie este de 1.100.000 de euro.

Ținând cont de întreaga sa activitate, precum și de impactul pe care activitatea sa științifică  o are asupra generațiilor de astăzi, pentru a cerceta, cunoaște și ocroti păsările și habitatele lor din mediul înconjurător, i s-a conferit titlul de Cetățean de Onoare, post-mortem lui Dionisie Linția, recunoscut ca părintele ornitologiei românești, întemeietorul celei mai mari colecții de păsări autohtone, din România, colecție donată Muzeului Banatului.

Mineralogul Constantin Gruescu, posesorul celei mai mari colecții regionale de mineralogie estetică - parte donată Muzeului Banatului – a primit această distincție, pentru întreaga sa activitate și contribuția la păstrarea patrimoniului natural al Banatului.

Pentru întreaga activitate de scriitor, jurnalist și militant al societății civile, prin care a devenit un personaj marcant al municipiului nostru, Iosif Costinaș a primit această distincție post mortem.
Alți doi cetățeni de onoare sunt soții Margit și Viorel Șerban, fondatori ai fundației „Cristian Șerban”, realizatorii Centrului Clinic de Recuperare și Evaluare a Copiilor și Adolescenților, din Buziaș. Acest centru a fost ridicat numai cu fonduri provenite din donații și sponsorizări, în cei 5 ani de funcționare internându-se aici peste 6.000 de copii și tineri cu diabet zaharat și hemofilie, fiind un centru unicat nu numai în România ci și în Europa de Est.

Sportivei Simona Amânar Tabără, multiplă campioană mon­dială și olimpică i s-a acordat acest titlu pentru întreaga sa activitate sportivă.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397455