O nouă emisiune de obligațiuni municipale
Primăria Municipiului Timișoara a încheiat procesul de selecție de ofertă privind serviciile de investiții financiare în vederea emiterii și vânzării de obligațiuni.

Pentru achiziționarea acestui serviciu, s-au prezentat patru ofertanți: BCR, HVB, Raiffeisen Bank și BRD. Cea mai bună ofertă a prezentat-o Raiffeisen Bank, în cursul zilei de 19 aprilie semnându-se contractul cu această bancă. Municipalitatea estimează că până la finalul lunii mai se vor putea pune în vânzare obligațiunile municipale.

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 108 din 30.11.2004 a fost aprobată lansarea unei emisiuni de obligațiuni municipale pe piața internă de capital, în valoare de 200 miliarde lei, pentru realizarea unor obiective de interes local din Timișoara. Cele 200 miliarde lei vor fi repartizate după cum urmează:

- Consolidare Calea Dorobanților – str. A. Șaguna - 60 miliarde lei;
- Modernizare str. Dacilor - 20 miliarde lei;
- Modernizare str. Nemoianu – blv. Ferdinand – 16 Decembrie - 91 miliarde lei;
- Amenajare Calea Bogdăneștilor - 15 miliarde lei;
- Amenajare inel 2 - 14 miliarde lei.

Această emisiune de obligațiuni municipale este a doua lansată de municipalitatea timișoreană. Prima a fost lansată în 2003 și a fost vândută într-o perioadă foarte scurtă de timp: patru zile. Valoarea respectivei emisiuni de obligațiuni a fost de 100 de miliarde de lei și banii astfel obținuți au fost investiți tot în lucrări la drumuri.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13666378