Programul zilelor Timișoarei, 1-3 august

Anul acesta, la fel ca în 1919, ziua de 3 august este o zi de duminică. Un bun prilej pentru a avea un week-end plin de evenimente culturale. Mai jos, o sinteză a evenimentelor cuprinse în intervalul 1 - 3 august.

Muzică, expoziții, momente festive de readucere aminte a celor care fac cinste orașului nostru sunt doar câteva din evenimentele rezervate anul acesta celor care se află în Timișoara și vor să sărbătorească ziua orașului nostru.

Un lucru este cert: evenimente vor fi pe gustul tuturor.

Începutul e clasic!

Prima zi a week-end-ului de sărbătoare începe cu tradiționalul concert de muzică clasică, anul acesta pe scena din Piața Unirii urcând cvartetul „Opus Mundi”, profesioniști ai Filarmonicii Banatul din Timișoara, în componența: Călin Nanu (vioară), Cynthia Păuna (violă), Diana Ivașcu (violoncel), Ștefan Colompar (vioară). Va urma Trupa Sistem - o formație deja renumită prin show-urile care combină muzica cu efectele speciale și coregrafice. Constituită în 2000, trupa a fost și rămâne în avangarda muzicii românești, membrii ei fiind fascinați de noile modalități de expresie. Trupa este formată numai din percuționiști profesioniști: Robert Magheți, Florin Romașcu, Claudiu Purcariu, Ciprian Rogojan și Toth Zoltan. Apreciate de public, melodiile lor au fost mereu prezente în Top 5.

Program pentru cei tineri

Sâmbătă este ziua dedicată celor tineri. „Amadeus” - patru fete care uimesc publicul românesc cu un stil inedit: clasic-pop. Eleganța stilului clasic și ritmica stilului pop dau muzicii „Amadeus” o grație fascinantă. ”Amadeus” are următoarea componență: Andreea Runceanu cântă la vioară, Alexandra Chise – vioară, Cristina Filotti – pian, Grațiela Giolu – contrabas. Noutatea absolută în România este faptul că toate fetele au instrumente electronice de ultima modă.

Va urma Anda Adam, care va susține un concert fulminant pe scena din Piața Unirii, așa cum ne-a obișnuit deja. Fascinată de iureșul continuu de pe scenă și îndrăgostită de muzică, Anda a rămas mereu în atenția publicului și a mass media.

Remarcată repede de cei care aveau un cuvânt de spus în materie de muzică, ea a devenit rapid preferata a numeroși producători ca voce, preferata multor artiști ca parteneră de show, preferata multor oameni de media ca voce.

De la ora 23,00 va avea loc un spectacol „de foc”, cu… foc, parte a proiectului Asociației AT4T, „ManyFest, Festival al artelor vizuale”. 

Ali Campbell, cap de afiș

Concertul de excepție de anul acesta va fi susținut duminică de cel care de aproape 30 de ani cântă melodiile care i-au adus în top pe cei de la UB40. Așadar o seară încântătoare în acordurile pieselor „Red, Red Wine”, „Can't Help Falling In Love With You” sau „I Got You Babe”. Concertul Ali Campbell va fi precedat de recitalul timișorenilor de la Blues Doctors.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 26.02.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13499999